hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevgililer Günü hediyeniz "panda" olsun

    Sevgililer Günü hediyeniz panda olsun
    expand

    WWF-Türkiye'nin nesli tehlike altındaki türlerin korunması amacıyla yürüttüğü "evlat edinme kampanyası"na katılarak, sevgiliye 14 Şubat'ta kalıcı ve farklı bir hediye sunulabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WWF-Türkiye'den yapılan açıklamada, vakfın, yaşam tarzı ve tüketim alışkanlıklarının doğa üzerindeki baskısını azaltmak için çalıştığı belirtildi.

    Nesli tehlike altındaki türlerin korunmasına yönelik evlat edinme kampanyası yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, 15, 35 ve 75 liralık bağışlarla deniz kaplumbağası, yunus, saz kedisi, orfoz, turna, panda, kutup ayısı ve kaplanın evlat edinilebileceği bildirildi.

    Açıklamada, görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, günümüzde türlerin doğal süreçlerden çok daha hızlı şekilde kaybedildiğini ifade etti.

    Dünyada ve Türkiye'de türlerin karşı karşıya olduğu tehditlerin benzerlik gösterdiğini belirten Baştak, şunları kaydetti:

    "Doğal yaşam alanlarının kaybı, iklim değişikliği, kirlilik, aşırı ve yasadışı avcılıkla ticaret başlıca sorunlar arasında yer alıyor. Bu türlerin yaşaması koruma çalışmalarının devamlılığına bağlı. Doğaseverler, evlat edinme kampanyamıza destek olarak tüm bu çabalara anlamlı bir katkı sağlamış oluyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow