hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müezzinoğlu: Ambulans şoförünü şehit ettiler

    Müezzinoğlu: Ambulans şoförünü şehit ettiler
    expand
    KAYNAK DHA

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada yaralıları almaya giderken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ambulansın şoförünün şehit edildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim bölgesi Bursa'daki incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  Merinos Atatürk Kongre ve Kültürk Merkezi'nde partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

    İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın da hazır bulunduğu bayramlaşma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada yaralıları almaya giden bir ambulansın, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını söyledi.

    Müezzinoğlu, "Terör bize bayramımızı zehir etti. Bu gün de yine sabah 2 tane şehit, 11 tane yaralımızın haberini aldık. İnsanlık dışı tuzak kuran bu terör örgütü ne yazık ki yaralı kurtarmaya çalışan 112 ekiplerini kaçırdı. Ekiplerimizden haber alamıyoruz. Bunların bir dava ile insanlık ile alakası yok. Bunların tek dertleri dış dünyada bu ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde rahatsız olmaya maşalık yapmaya niyeti var. Bu maşaların bu tuzaklarını bozacak ve bu yanlışlarını onlara ağır ödetecek bir millet var" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu konuşmasını sürdürürken danışmanlarından biri önüne bilgi notu koydu. Bunu okuyan Müezzinoğlu, "Maalesef ambulans şoförümüzü şehit etmişler. Allah bunları  kahretsin. Bu millet size bu bedeli ödedetecek" dedi.

    Beytüşşebap'ta saldırı : 2 asker şehit oldu

    Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine, ambulansta bulunan diğer görevliler hakkında her hangi bir bilgi alamadıklarını, öğrendiklerinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

    İki görevli kaçarak kurtuldu

    Bakan Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (BİHMED) bayramlaşma törenine katıldı.

    Şırnak Beytüşşebap'ta ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'ın şehit olduğu olayla ilgili gelen bilgileri paylaşmaya devam eden Müezzinoğlu, "Şoförümüz şehit edildi. Ambulanstaki diğer iki sağlık görevlimiz ambulanstan kaçmayı, uzaklaşmayı başarmışlar. Şuanda nerede olduklarını bilmiyoruz. Ümit ediyoruz ki sağ salim kendilerine ulaşacağız. Kaçan sağlık görevlilerimizin kimlik bilgileri henüz belli değil" dedi.

    HDP heyeti Beytüşşebap'a gidecek

    Bu arada HDP, bugün 2 askerin şehit olduğu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine heyet göndereceğini açıkladı.

    HDP Basın Birimi'nden yapılan açıklama şöyle; "Yaşananları yerinde incelemek, belirlemek ve halkla dayanışmak amacıyla, Batman Milletvekilimiz Saadet Becerekli, Diyarbakır Milletvekilimiz Altan Tan, Diyarbakır Milletvekilimiz İmam Taşçıer ve Hakkari Milletvekilimiz Nihat Akdoğan'ın yanı sıra MYK ve PM üyelerimiz ile DTK ve DBP yetkililerinin de aralarında olduğu bir heyet 26 Eylül Cumartesi günü Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gidecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow