hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlişkinizi onarmanızı sağlayacak 7 tavsiye

    İlişkinizi onarmanızı sağlayacak 7 tavsiye
    expand

    Koronavirüs pandemisi ilişkileri son derece kötü etkiledi. Bu süreçte birçok çift ayrılma kararı alırken birçoğu da ilişkisini kurtarmak için çabalıyor. Peki ilişkimizi yapıcı bir şekilde onarmak için neler yapmalıyız? İşte uygulamanız gereken 7 tavsiye...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1- SAKİNLEŞMEK İÇİN KENDİNİZE VAKİT AYIRIN

    Independent Türkçe'de yer alan habere göre, stres altındayken vücudunuz kaç ya da savaş tepkisi verir. Bu nedenle kalp atışları hızlanır ve nefes alıp verme düzeni değişir. Bu değişiklikler nedeniyle bazı duyguları kontrol altında tutmak daha da zorlaşır.
    Bu durumdayken tartışmaya devam etmek yerine sakinleşmek için kendinize vakit tanımanız iyi bir seçim olacaktır. Bedenin kaç ya da savaş tepkisinin etkisinden çıkıp normal haline dönmesi yaklaşık 20 dakika alır.

    2- İLETİŞİM ŞEKLİNİZİ BİLİN

    Bazı kişiler sorunları olabildiğince kısa zaman içinde konuşup çözüme kavuşturmak ister. İletişim kurmak onların kendilerini sakinleştirme biçimidir. Bazılarıysa kendi kendilerini sakinleştirmeyi tercih eder. Böyle kişiler genellikle bir müddet uzaklaşıp, sorun üzerinde konuşmaya sonra devam etmeyi tercih edebilir.
    Kendinizin ve partnerinizin ne türde iletişim kurduğunu anlamak birbirinize alan tanıyarak sorunların büyümesini engeller.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3- ÖZÜR DİLEYİN

    Sakinleştikten sonra yaşanan sorunla ilgili üzerinize düşen sorumluluğu alın ve partnerinizden özür dileyin. Olup bitenin yalnızca yüzde 2’sinden sorumlu olduğunuzu düşünseniz bile, tartışmada oynadığınız rolü kabullenip özür dilemelisiniz.

    4- DERİNE GİDİN

    Karşı taraftan özür dilemek çözümün sadece başlangıcı. Sizi tetikleyen şeyleri tanımlayın ve savunmacı duygularınızı daha derinlikli olarak anlamaya çalışın. Sinirlerinize hakim olamadıysanız ya da geri çekilip suskunlaştıysanız, bunların nedenlerini araştırın.

    5- SORUNLARINIZLA KİŞİYİ BİRBİRİNDEN AYIRIN

    Partnerinizi tanımlarken etiketlerden kaçınmaya ve ortadaki sorunu onun kişiliğiyle ilişkilendirmemeye özen gösterin. Yaşadığınız anlaşmazlıkları ortaya çözülmesi gereken ortak sorunlar olarak getirin. Kendi ihtiyaçlarınızı söyleyin ve partnerinizin ihtiyaçlarına kulak verin.

    6- KARŞI TARAFIN KONUŞMASINA İZİN VERİN

    Partneriniz sorununu anlatmak ve kendini ifade etmek istediğinde savunmacı davranmak yerine ona alan tanıyın. Sizin konuşma hakkınız olduğu gibi karşı tarafın da kendini anlatma hakkı bulunuyor. Konuşma sırasında karşı tarafı anladığınızı ve dinlediğinizi gösterin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7- FEDAKARLIK YAPIN

    Başkasını değiştirmek mümkün olmayabilir. Fakat önemli bulduğunuz biri için kendinize dair bazı şeyleri değiştirmeye ve bazı şeylerden fedakarlık etmeye istekli olmanız gerekiyor. Özellikle partnerinizin sizin için aynı şeyi yapacağını biliyorsanız, siz de bu konuda yapıcı davranmalısınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow