hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu'nun haftalık kültür sanat rehberi

    Anadolunun haftalık kültür sanat rehberi
    expand

    Bursa, Antalya, Konya, Sivas, Eskişehir, Erzurum, Van, Adana ve Mersin'de bu hafta gerçekleştirilecek olan kültür sanat etkinliklerinden seçmeler...

    Bursa

    Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) bu hafta, "Bu Can Benim Kime Ne?", "Deli Bayramı", "Adviye" ve "Dans Eden Eşek" adlı oyunları sahneleyecek.

    Brian Clark'ın yazdığı, Filiz Ofluoğlu'nun Türkçeye çevirdiği "Bu Can Benim Kime Ne" adlı oyunu, Mehmet Gökçer yönetiyor.

    Dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait oyunda, Betül Gökçer, Pınar Saner, Serdar Seçkin, Hafize Gün, Meltem Yücesal, Turan Günay, Yasemin Bakış, Erem Nalcı, Levent Aras ve Ezgi Yentürk rol alıyor.

    "Doğumla başlayan yaşam ölümle son bulur mu?" sorusuna yanıt aranan oyunun içeriğinde sorgulanan konular özetle şöyle:

    "Hayatın sona ermesi, kalbin durması, beyin fonksiyonlarının bitmesiyle mi gerçekleşir sadece... Özgürlüğün olmadığı bir yaşam, gerçek bir yaşam sayılabilir mi?

    Bir tarafta Hipokrat yemini etmiş ve ne pahasına olursa olsun hastasını yaşatmak için çaba sarf eden bir doktor, diğer tarafta geçirdiği trafik kazası sonucu bütün vücudu felç olan ve hayatını sona erdirmek isteyen bir heykeltıraş. İki değer çatışması. Hayatla ölümün eşdeğerde olduğu noktada yaşam hakkı bireyin elinde midir, yoksa ne pahasına olursa olsun hayat devam mı etmeli?"

    "Bu Can Benim Kime Ne", Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.30'da, 13 Aralıkta da saat 15.00 ve 20.30'da izlenebilecek.

    Turgut Özakman'ın yazdığı, Tayfun Orhon'un yönettiği "Deli Bayramı" adlı oyunda Ömer Naci Topcu, Ahmet Somers, Halil Balkanlar, Kemal Okur, Harun Türköz, Berrin Kulya Balkanlar, Jale Çiçek, Süheyla Elbaş, Erem Nalcı, Kazım Güçlü, Arzu Parlatan, Adnan Tunalı ve Olcay Nalcı rol alıyor.

    Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin mekan olarak seçildiği oyunda, hastaların hazırladığı müsamereyle Türkiye'nin sosyo-ekonomik panoraması sunuluyor.

    Keskin değişimlere uğrayan hayat ve yozlaşan değer yargıları karşısında insanın yaşadığı kırılma, trajikomik dille anlatılıyor.

    "Deli Bayramı", AVP Sahnesi'nde 16 ve 17 Aralıkta saat 20.30'da beğeniye sunulacak.

    Can Utku'nun yazdığı, Mustafa Şekercioğlu'nun yönettiği "Adviye"de ise 30'lu yaşlardaki iki kadının seçimleri ve buna bağlı olarak değişen hayatları anlatılıyor.

    Işık tasarımı Rahmi Özan'a ait olan, Emine Sitare Tuna, Ayşegül Günay Demir ve Reha Taşman'ın rol aldığı "Adviye"nin konusu şöyle:

    "Biri iyi bir anne, diğeri başarılı bir avukat... Günün birinde hiç beklenmedik bir biçimde karşılaşmaları onları kendi geçmişleri içinde yolculuğa çıkarıyor ve oyunun sonunda aslında kendi iç dünyalarının farklı olmadığı
    gerçeğini keşfediyorlar."

    Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve 13 Aralıkta saat 18.30'da seyircisiyle buluşacak.

    Eric Vos'un yazdığı, Can Gürzap'ın Türkçeye çevirdiği "Dans Eden Eşek" adlı oyunu Meltem Yücesal yönetiyor.

    İki hırsız tarafından çalınan bir eşeğin tekrar eski sahibine satılmaya çalışılmasının anlatıldığı oyunda, Celal Bıyıklı, Onur Sülen, Levent Aras, Eda Şahin, Neriman Özkan ve Erdem Tanır rol alıyor.

    Oyun, 14 Aralıkta saat 14.00'te izleyicinin karşısında olacak.

    Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Deli İbrahim", "Şahmeran" ve "Sevdalı Bulut" adlı oyunları sahneleyecek.

    Anadolu'nun en eski masal kahramanlarından biri olan, insan başlı, yılan gövdeli "Şahmeran"ın hikayesi, 7 ve üzeri yaş grubundaki çocuklara, hırs ve saplantıların güzellikleri yok eden kavramlar olduğunu anlatmayı hedefliyor.

    Altuğ Görgü'nün yazıp yönettiği oyunda, efsanevi yaratık, yarı insan yarı yılan Şahmeran'ın Anadolu kültürü ile şekillenen hikayesi ele alınıyor.

    "Şahmeran", Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) 14 Aralıkta saat 11.00'de, 17 Aralıkta da 11.00 ve 14.00'te izlenebilecek.

    Turhan Oflazoğlu'na 1967 yılında "Türk Dil Kurumu En İyi Oyun Ödülü"nü kazandıran "Deli İbrahim" adlı oyunu, tiyatro sanatçısı Ali Düşenkalkar yönetiyor.

    Dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi'nin yaptığı oyunun müzikleri ise Murat Gedikli'ye ait.

    Oyunda, ağabeyi 4. Murat'ın ölümünün ardından annesi Kösem Sultan'ın baskıcı tutumuna direnemeyerek tahta geçen Sultan İbrahim'in yaşadığı dram anlatılıyor.

    "Deli İbrahim", TKM'de 16 Aralık Salı günü 20.30'da beğeniye sunulacak.

    Nazım Hikmet'in "Sevdalı Bulut" adlı eserinden uyarlanan gölge oyununu, yaşamını Fransa'da sürdüren ve Fransa Dışişleri Bakanlığının desteklediği "Dünya Sanatçıları Projesi"ne kabul edilerek Etiyopya'da çocuklara gölge oyunu öğreten Ebru Kara sahneye uyarladı.

    Murat Liman'ın anlatımı ve müzikleriyle renklenen oyunda, Günay Güney, Didem Hun, Sabahattin Yakut ve Eren Topçak rol alıyor.

    "Sevdalı Bulut", Çocuk Sanat Evi'nde yarın saat 11.00 ve 14.00'te izlenebilecek.

    Şarkıcı Funda Arar, 13 Aralıkta Bursa Suare'de hayranlarıyla bir araya gelecek. Konser saat 22.00'de başlayacak.

    Antalya

    Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yarın ve 13 Aralık'ta "Benim Doktor Oğlum" adlı eserle tiyatroseverlerin karşısında olacak.

    Eli Saghi'nin yazdığı, Ali Meriç'in yönettiği oyunun dekorları ve kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait. Oyunda, Erdoğan Aydemir, Senem Şahin, Orkun Yılmaz, Gözen Müftüoğlu, Sultan Yumak, Kader Gözpınar ve Şenol Kaderoğlu rol alıyor. Eserde, fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve okuttukları oğullarının tıp eğitimini tamamladıktan sonra dönüşünü bekleyen Asriel ve Vera'nın, oğulları ve sevgilisiyle yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

    ADT, 14, 17 ve 18 Aralıkta "Masallar ve Türküler" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Rumen Stefanov Racev ile Selim Gürata'nın birlikte yazdıkları, Racev'in Boryana Georgieva ile birlikte yönettiği eserin, dekor ve kostüm tasarımı Fatma Ataç'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait. Oyunda, Mustafa Doğan Ayhan, Aslı Arslan, Tuğçe Özyüzgen, Aslı Turanlı Kaderoğlu, Volkan Dinç, Çiğdem Bulut, Özgür Yıldırım ve Çağdaş Çobanoğlu rol alıyor.

    Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 17 Aralık'ta "Asilzadeler" adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısında olacak.

    Ünlü yazar Ömer Seyfettin'in aynı adlı eserinden Hikmet Temel Karasu'nun tiyatroya uyarladığı oyunun yönetmenliğini Selim Gürata üstleniyor. Dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait eserin ışık tasarımını ise Namık Gürsoy yaptı.

    Eserde Sedat Mayadağ, Sertel Uğur, Ahmet Açıkgöz, Oktay Gözpınar, Şenol Özlem Şendinç, Tetyana Dribnokhod, Figen Oral Cebel ve İsmail Şenel rol alıyorlar.

    Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 13 Aralıkta "Üç Oğul Üç Sihir" adlı eseri sahneleyecek. Abdullah Sürekli'nin yönettiği oyunun dekor ve kostümleri Gizem Karasu'ya, ışıkları Özgür Dokuyucu'ya ait.

    Eserde Cenap Aydınoğlu, Recep Kamiloğlu, Ali Mete Orhan, Seyfi Satmaz, Erdal Gürcan, Özge Özgür ve Abdullah Sürekli'nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup sahne alıyor.

    Eserde Terzi Baba'nın yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren çok sevdiği keçisi, oyunlarıyla Terzi Baba'nın 3 oğlunu da evden kovmasına neden olur. Önceden keçinin yalanlarına inanan Terzi Baba, daha sonra keçinin oyunlarını ve kendisine söylediği yalanları fark edince, oğullarını evden kovduğu ve keçiye inandığı için çok pişman olur.

    Topluluk, 13 Aralıkta "Düğün Evi Oyun Evi" adlı eser ile tiyatroseverlerin karşısında olacak.

    Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yönettiği oyunun, müzik ve dans düzeni İhsan Kılavuz'a, kostüm tasarımı Gizem Karasu'ya, ışık tasarımı ise Özgür Dokuncu'ya ait.

    Oyunda Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Nuri Türker, Metin Çelik, Mete Orhan, Nurullah Uzun, Durmuş Ali Emre, Selim Türkışık, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap İş, Gizem Karasu, Burçin Karahan, Derya Ünlü, Özlem Davutoğlu, Sacide Taşaner, Nurdan Yosulçay ve İpek Örgücüler rol alıyor.

    ABT oyuncuları 18 Aralıkta da "Bekçi Murtaza" adlı oyunu sahneleyecek. Orhan Kemal'in eserinden tiyatroya uyarlanan eserin yönetmeni Abdullah Sürekli. Esra Tüzün, Zeynep Çalışkan, Derya Ünlü, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmaz ve Erdal Gürcan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadronun görev yaptığı eserde, kraldan çok kralcı zihniyetin önce değer verdiklerini, sonra da kendi kendini yok edişinin trajikomik öyküsü anlatılıyor.

    Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 13 Aralık'ta "Harem" balesini sahneleyecek.

    Koreografisi ve yönetmenliğini "Fırat'a Ağıt" ve "Çalıkuşu" gibi geleneksel Türk müziği balesi eserlerinin koreografilerini de hazırlayan Merih Çimenciler'in üstlendiği "Harem", Osmanlı müziğini çağdaş bale yorumuyla birleştiriyor.

    Saraydaki iktidar mücadelesi ve genç kadınların haremdeki mücadelelerinin anlatıldığı eserin dekor ve kostüm tasarımını Alexandre Vassiliev yaptı.

    İki perdelik eserde "Padişah Sultan" karakterini Murat Özdemir, Tolga Burçak, Melih Mertel, "Gülbeden" karakterini Derya Özbakır, Müge Öğüt, Gülçin Özbek, "Çeşmidil" karakterini Esra Taner, Müge Öğüt ve Özlem Tekinay dönüşümlü olarak canlandırıyor.

    ANTDOB, 17 Aralıkta yönetmenliğini Gürçil Çeliktaş'ın yaptığı "Sevil Berberi" adlı eseri sahneleyecek.

    Komik opera türünün en başarılı yapıtlarından biri olarak anılan eserde orkestrayı Alexandru Samoila ve Krastin Nastiev dönüşümlü yönetiyor.

    Eserde, Figaro usta, bir berber olmanın ötesinde, Seville'de herkesin çöpçatanlığını üstlenmiş bir karakterdir. Bu nedenle vasisi Dr. Bartolo'nun zorbalığıyla eve kapatılan Rosina'nın güzelliğiyle büyülenmiş Kont Almaviva'ya yardım etmesi için kendisine gidilir.

    Opera, Figaro'nun kılık değiştirmeleri, aldatmaları ve oyunlarıyla destekleniyor.

    Topluluk, 18 Aralıkta da "Folklorama" adlı müzikal gösteriyi sahneleyecek.

    Orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın'ın yaptığı, Haldun Dormen'in sahneye koyduğu "Folklorama"nın solistleri Ebru Kaptan, Semiha Karadeniz, Özsu Yüksel, Emre Akyurt, Fatih Şanal ve Türel Acar.

    Bader Baran, Bengisu Şen, Aslı Çakır, Gülçin Özbek, Mert Söylemez, Devrim Saraçoğlu, Volkan Sayıner ve Erdem Arslan'ın danslarıyla eşlik ettiği Folklorama'da türküler çok sesli düzenlemelerle baleyle harmanlanıyor.

    Ressam Hasan Kırdı'nın 11. kişisel suluboya resim sergisi, 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde ziyarete sunuldu. Devlet memuru olan ve resme amatör olarak başlayan Kırdı'nın çeşitli konulardaki 35 eserinden oluşan sergisi, 31 Aralık'a kadar görülebilir.

    Antalya Kent Müzesi Projesi tarafından düzenlenen "Antalya'nın Denizi" konulu sergi, 19 Aralıkta, Karaalioğlu Parkı Antalya Kent Müzesi Açıkhava Sergi Alanı'nda açılacak.

    Antalya'nın geçmişten günümüze değişimini gözler önüne serecek serginin küratörlüğünü Kemal Demirtaş ve Gökhan Tiryaki, tasarımını ise Cem Burak Cimrin yapıyor.

    Konya

    Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca, Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sema programları devam ediyor.

    1 Aralıkta başlayan Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından yapılan sema programları 17 Aralık'a kadar her gün izlenebilecek.

    Anma programları kapsamında 12 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda Dinle Neyden filminin gösterimi yapılacak.

    Sema programları ise 12-13 ve 14 Aralıkta saat 14.00 ve saat 20.00'de, 15-16 Aralıkta saat 20.00'de ve 17 Aralıkta da saat 14.00 ile 19.00'de gerçekleştirilecek.

    Vuslat Yıl dönümü dolayısıyla 1 Aralıkta açılan Mevlana Müzesi'nde Nudret Munzur'un resim sergisi ve DÖSİM Sanatçı grubunun El Sanatları Sergisi 17 Aralık'a kadar gezilebilecek.

    Mevlana Kültür Merkezi'nde ise 2. Uluslararası "Dünya İnançları Fotoğraf Yarışması Sergisi", "Keçe, Rebap ve Ney Sergisi", Yağlı Boya Resim Sergisi", "Ahşap Oyma Hat Sergisi", Hat, Tezhip ve Seramik Sergisi", "Karakalem Resim Sergisi", "Mevlana ve Selçuklu Resim Sergisi", "Pul Sergisi" 17 Aralık tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 1 Aralıkta açılan Selçuklu Belediyesi Meslek Edindirme Kursu öğrencilerinin çini sergisi 17 Aralık'a kadar gezilebilecek.

    Selçuk Üniversitesinde (SÜ) ise Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Mesnevi'yi bugün okumak" konulu panel, saat 13.30'da SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

    Sivas


    Sivas Devlet Tiyatrosu, Orhan Kemal'in yazdığı "72'nci Koğuş" adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak.

    Fuat Çiğiltepe'in yönettiği, reji asistanlığını Ulaş Ersoy ve Mehmet Demiralp, dekor ve kostüm tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımını ise Mehmet Kumru'nun yaptığı oyun, yarın ve 13 Aralık'ta saat 19.30'da sahnelenecek.

    Oyunda, Emre Başer, Fatih Özyiğit, Fırat Topkorur, Arif Yavuz, Kerem Yücel, Mustafa Yıldıran, Özgür Cengiz, Ulaş Ersoy, Nesimi Kaygusuz, Gökhan Tüzün, Ulaş Ersoy, Nesimi Kaygusuz, Cebrail Esen'in de bulunduğu kalabalık bir kadro rol alıyor.

    Oyun 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 No.'lu koğuşunda çeşitli suçlardan tutulan "Adembabaların" insanlığa özlemi anlatılıyor.

    SDT "Oyunun Adı Külkedisi" adlı çocuk oyununu da 15 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'da sahneleyecek.

    Özer Tunca'nın yazdığı, Mustafa Yıldıran'ın yönettiği oyunun reji asistanlığını Esra Ertör üstleniyor.

    Özgür Cengiz, Nesimi Kaygusuz, Fırat Topkorur, Kerem Yücel ve Esra Ertör'ün rol aldığı oyunun dans tasarımını Uğur Yıldıran, dekor ve kostüm tasarımını Özlem Karabay Acar, ışık tasarımını Mehmet Kumru ve Hasan Koçyiğit yapıyor.

    Eskişehir


    Eskişehir'de "Büyük Aşkların Sonuncusu", "Cuco Bilmiyor", "Kantocu" ve "Bit Yeniği" adlı oyunlar sahneleniyor.

    Neil Simon'un yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği "Büyük Aşıkların Sonuncusu"nda, Sermet Yeşil, Gonca Yakut, Çiğdem Altuğ ve Ecren Can rol alıyor.

    Orta yaşı geçmiş bir adamın sadece bir gününü değişik şekilde yaşayabilmek için yaptığı kaçamakların anlatıldığı oyun, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi'nde yarın izleyiciyle buluşacak.

    Emre Basalak'ın uyarlayıp yönettiği, Ali Eyidoğan'ın rol aldığı "Cuco Bilmiyor" adlı çocuk oyunu, 13 ve 14 Aralıkta Turgut Özakman Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda, keşfeden, öğrenen, öğrendikçe özgürleşen ve birey olan Cuco'nun hikayesi konu ediliyor.

    Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Kantocu", 12 Aralık'ta Sanat ve Kültür Sarayı Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

    Oyunda, Emre Basalak, Devrim Akın, Çiğdem Altuğ, Mert Kırlak, Özgür Onan, Zafer Ergül, Ercüment Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro görev alıyor.

    "Kantocu"da, Osmanlı'nın son yıllarında Müslüman kadınlara sahneye çıkma yasağı olduğu, Rum, Ermeni ve diğer azınlık sanatçılarının rahatça sahne alabildikleri dönemde "Bihter" adlı bir sahne sevdalısının "Kantocular Kraliçesi Verjin" takma adıyla taşradan İstanbul'a uzanan hikayesi anlatılıyor.

    Georges Feydeau'nun yazdığı, Haldun Dormen'in yönettiği "Bit Yeniği" adlı oyun, Sanat ve Kültür Sarayı'nda 13 ve 14 Aralıkta izlenebilecek.

    Ali Eyidoğan, Evren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Ferhat Onbul, zlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar'ın rol aldığı oyunda, birbirini  aldatmaya çalışan çiftin hikayesi konu ediliyor.

    Erzurum

    Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Kafkas Tebeşir Dairesi" adlı oyunu sahneleyecek.

    Bertolt Brecht'in yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği oyunda, tarımla geçinen insanlar arasındaki ilişkiler anlatılıyor.

    Ahmet Burak Bacınoğlu, Kutay Sungar, Bahar Başar, İrfan Kılınç, Yasemin Erbulun, Özlem Erel, Gökhan Kocaoğlu, Serkan Kunter, Sezai Yılmaz, Taner Köse ve Damla Ardal'ın rol aldığı oyun, yarın ve 13 Aralıkta saat 19.30'da izlenebilecek.

    Van

    Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde, "Çılgın Dünya" adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

    Lope De Vaga'nın yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği müzikli komedide, Valensia Deli Evinde geçen olaylar anlatılıyor.

    Işık tasarımı İlhan Orhan, kostüm tasarımı Medine Yavuz'a ait oyunda, VDT oyuncularından Hüseyin Baylan, Cem Zeynel Kılıç, Ebru Evren, Deniz Keyf, Özlem Gür, Mustafa Çolak, Esat Tanrıverdi, Edip Kamacı, Özgür Titiz ve Nedim Salman rol alıyor.

    Oyun, perşembe, cuma ve cumartesi günleri tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

    Adana

    Adana'da "Rita'nın Şarkısı" adlı oyunun prömiyeri gerçekleştirilirken, "Barış", "Küçük Karabalık" ve "Bit Yeniği" adlı oyunlar da sahnelenecek.

    Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), Hacı Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde, 16 Aralık Salı günü Willy Russell'in yazdığı, Sevgi Şanlı'nın çevirdiği ve Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Rita'nın Şarkısı" adlı oyunun prömiyerini
    gerçekleştirecek.

    Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Çetin Tekindor ile Tülay Günal'ın rol aldığı, komedi ve dramı iç içe sunan oyunda, "öğrencileriyle yaptığı keyifli edebiyat derslerini sokaktaki insana de ulaştırmak için açık dersler vereceği yönünde bir duyuru yapan Dr. Frank'ın bu çağrısına uyan tek kişi olan Rita ile yakınlaşması ve birbirlerinin hayatlarını nasıl etkiledikleri" anlatılıyor.

    Rita'nın Şarkısı, prömiyerinin ardından 20 Aralık tarihine kadar sahnelenecek.

    ADT, Aristophanes'in yazdığı, Azra Erhat'ın çevirdiği, Kemal Kocatürk'ün uyarladığı ve yönettiği "Barış" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürecek.

    "Tüm dünyayı saran savaş illetinden insanlığı kurtarmak isteyen Trigayos'un, bir tezek böceğinin sırtında 'Savaş'ın esir aldığı Barış adlı güzeli kurtarışı ancak daha sonra onu kullanarak elde ettiği iktidar sayesinde, yine insanları açlığa ve soyguna sürükleyişi"nin anlatıldığı oyun, yarın ve 13 Aralık Cumartesi günü izlenebilecek.

    ADT ayrıca, Samed Behrengi'nin kitabından Reha Bilgen'in tiyatroya uyarladığı ve Şekip Taşpınar'ın yönettiği "Küçük Kara Balık" adlı çocuk oyunununu sahnelemeyi sürdürecek.

    Derya Keyf, Mahmut Hazım Kısakürek, Semih Yeşil, Seçil Dedeyi, Özlem Buluttekin, Ozan Hafızoğlu, Nuray Çokol'ın rol aldığı oyun, 17 Aralık Çarşamba günü küçük izleyicileri bekliyor.

    Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Sahnesinde ise ünlü Fransız komedi yazarı Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirdiği ve devlet sanatçısı Ali Hürol'un yönettiği "Bit Yeniği" adlı komedi sahneleniyor.. Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı oyun, 13, 16 ve 17 Aralık Cumartesi günü izlenebilecek.

    Mersin


    Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Guiseppe Verdi'nin "La Traviata" operasını bu sezon izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

    Librettosu Francesco Piave'ye ait, koro şefliğini Alexei Vinogradski, orkestra şefliğini ise Alexander Dmitriev'in yaptığı 4 perdelik eser, 13 Aralık Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    MDOB, kuruluşunun ilk yıllarında sergilediği "Sihirbaz Oz" adlı çocuk oyununu, 14 yıl sonra yeniden sahneleyecek. Frank Baum'un yazdığı, Eugen Thomas'ın bestelediği oyun, 18 Aralık Perşembe günü küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

    MDOB sanatçıları, okullarda başlatılan eğitim etkinliklerini de sürdürüyor. Sanatçılar, 15 Aralık Pazartesi günü Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde, 17 Aralık Çarşamba günü Alsancak Lions İlköğretim Okulunda şan ve piyano, 16 Aralık Salı günü ise Mehmet Serttaş Anadolu Lisesinde oda müziği konseri ile öğrencilerle buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow