hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osman Hamdi Bey'in "Cami Önü" tablosu 10 milyon TL'den satışa çıktı

    Osman Hamdi Beyin Cami Önü tablosu 10 milyon TLden satışa çıktı
    expand

    19. yüzyıl Osmanlı ressamı Osman Hamdi Bey'in gizli kalmış başyapıtlarından "Cami Önü" 10 milyon TL bedelle açık artırmaya çıkarılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1882 tarihli yağlıboya tablo 2014 yılında Antik A.Ş. tarafından satışa çıkarılmış, ancak yakınlarının miras hakkı iddiasıyla mahkemeye başvuru yapması nedeniyle "ihtiyati tedbir kararı" konulmuş ve satıştan çekilmişti.

    Bu kararın mahkeme tarafından kaldırılmasının ardından tablo Antik A.Ş tarafından 10 milyon TL açılış bedeli ile yeniden satışa çıktı.

    "Geri dönüşüm" için sanat

    Osman Hamdi Bey'in bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ni kurduğu yıl olan 1882'de bitirdiği eser, eski Gebze Belediye Başkanı Mustafa Zeki Bey koleksiyonundan günümüze geldi.

    Bir örtü altında saklanan tabloyu eve gelen davetliler dahi görmemiş.

    Daha önce yapılan müzayedelerde Osman Hamdi Bey'in "İstanbul Hanımefendisi" 8 milyon TL'ye, "Vazo Yerleştiren Kız" 3.2 milyon TL'ye, "Kuran Okuyan Adam" 12.7 milyon TL'ye, "Kaplumbağa Terbiyecisi" ise 5.5 milyon TL'ye satılmıştı.

    Leonardo DiCaprio Putin'i canlandıracak


    Osman Hamdi Bey kimdir?


    Müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey 1842 - 1910 yılları arasında yaşadı.

    Osmanlı sadrazamlarından İbrahim Edhem Paşa'nın en büyük oğlu olan Osman Hamdi Bey, 1860 yılında hukuk öğrenimi için Paris'e gönderildi ve hukuk eğitiminin yanı sıra iyi bir resim eğitimi de gördü.

    İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni kuran Osman Hamdi Bey, resim çalışmalarını sürdürdü ve figürlü kompozisyonlarıyla Türk resim sanatının başarılı bir temsilcisi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow