hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10 farklı kadının gözünden İstanbul!

    10 farklı kadının gözünden İstanbul
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Canon Eurasia ve Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı işbirliğiyle farklı kültürlerden 10 kadın, üniversitenin fotoğrafçısı Ulaş Tosun'un koordinatörlüğünde fotoğraf eğitimi aldıktan sonra İstanbul'da gündelik hayatlarını fotoğrafladı. Ünlü kadınlar ise fotoğrafların altına kısa öyküler yazdı. Suriye'den Kamerun'a farklı ülkelerden gelen ve İstanbul'da yaşayan 10 kadının çektiği fotoğraflardan oluşan "İstanbul'un Kadın Renkleri" sergisi, 12 Nisan'dan itibaren Kadir Has Üniversitesi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canon Eurasia ve Kadir Has Üniversitesi'nin  gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle 10 farklı kadın, fotoğraf eğitimi aldıktan sonra İstanbul'da gündelik hayatlarını fotoğrafladı.

    Ünlü kadınlar ise bu fotoğrafların altına kısa öyküler yazdı.

    Suriye'den Kamerun'a farklı ülkelerden gelen ve İstanbul'da yaşayan 10 kadının çektiği fotoğraflardan oluşan "İstanbul'un Kadın Renkleri" fotoğraf sergisi, 12  Nisan'dan itibaren Kadir Has Üniversitesi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

    Ünlü isimler hikayeleştirecek

    Kadir Has Üniversitesi Belgesel Fotoğraf Atölyesi'nin Canon Eurasia'nın desteğiyle hayata geçirdiği "İstanbul'un Kadın Renkleri" projesinde fotoğraf geçmişi olmayan Suriyeli, Kamerunlu, Ermeni ve Türk 10 kadın çalıştı.
    Efsane fotoğrafçı Capa'nın eserleri İzmir'de gösteriliyor
    Kadınlar, aldıkları temel fotoğrafçılık eğitiminin ardından gündelik hayatlarını fotoğrafladılar. Bu fotoğrafların altına ise konuya duyarlı gazeteci, akademisyen, yazar ve iş dünyasından kadınlar, aldıkları ilham ile metin ve öyküler yazdı.

    Kadir Has Üniversitesi Belgesel Fotoğraf Atölyesi Koordinatörü Ulaş Tosun, şunları söyledi:

    "Önceki yıllarda Rum ve Türk çocukların gözünden Haliç kıyısında yaşamı anlatan 'Bir Mahalle Hatırası', kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yok olma sınırına gelen ve Roman kültürünü barındıran Lonca Mahallesi çocuklarının gözünden 'Hayat Bildiğin Gibi Değil' son olarak eğitim olanakları ellerinden alınarak çocuk yaşta çalıştırılan kız çocuklarının kendi gözlerinden hayatlarının anlatıldığı 'Fabrika Kızı' adlı çalışmaları gerçekleştirmişti.

    Projelerin yazarlar bölümünde Sezen Aksu, Pınar Öğünç, Coşkun Aral, Gaye Boralıoğlu, Okan Bayülgen, Karin Karakaşlı, Cüneyt Özdemir ve Sevda Alankuş gibi 30 isim yer almıştı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow