hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dipnot Yayınları TÜYAP'ta

    Dipnot Yayınları TÜYAPta
    expand

    Dipnot Yayınları, 34. TÜYAP İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nda yeni kitaplarını ve yazarlarını okurlarla buluşturacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 Kasım'da 34. kez kapılarını açan TÜYAP İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nda Dipnot Yayınları da yeni kitapları ve bir dizi etkinliğiyle yer alacak. 2. Salon 2314-A No'lu Standda yer alan yayınevinin imza günü ve söyleşi programı şöyle:

    Tarih: 8 Kasım Pazar
    İmza

    Kaktüsler Susuz da Yaşar
    Kadınlar Mamak Cezaevini Anlatıyor
    Yer: Dipnot Yayınları Standı
    Saat: 17.00-18.00

    Söyleşi
    Kaktüsler Susuz da Yaşar
    Kadınlar Mamak Cezaevini Anlatıyor
    Konuşmacılar: Meral Bekar, Sükün Öztoklu Sevindir, Aygün Zerger, Fatma Pala, Zehra Kürkçü
    Yer: Büyükada Salonu
    Saat:18.15-19.15

    Tarih: 10 Kasım Salı

    İmza
    Onur Bütün
    Yedi Kat Yerin Altından Uğultular Geliyor
    Yer: Dipnot Yayınları
    2. Salon 2314-A No'lu Stand
    Saat: 17.00-18.00

    Tarih: 14 Kasım Cumartesi

    İmza
    Kadir Akın
    Ermeni Devrimci Paramaz
    Yer: Dipnot Yayınları
    Saat: 16.30-18.00

    Söyleşi
    Ermeni Devrimci Paramaz
    Konuşmacılar: Kadir Akın, Garo Paylan
    Yer: Heybeliada Salonu
    Saat:18.00-19.00

    Tarih: 15 Kasım Pazar

    İmza
    Bület Uluer-Sezai Sarıoğlu
    Türküm, Kürdüm, Çerkezim, Sosyalistim
    Yer: Dipnot Yayınları
    Saat: 18.00-19.00

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söyleşi
    Söyleşi: Türküm, Kürdüm, Çerkezim, Sosyalistim
    Konuşmacılar: Bülent Uluer-Sezai Sarıoğlu
    Yer: Kınalıada Salonu
    Saat:16.45-17.45

    Dipnot Yayınları TÜYAPta

    Dipnot Yayınları'nın fuarda okurlarıyla buluşturacağı kitapları ise şunlar:

    İbrahim Kaypakkaya Kitabı
    Seçme Yazılar ve Üzerine Yazılar

    Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden  İbrahim Kaypakkaya'nın kendi yazılarından ve onu çeşitli yönleriyle değerlendiren makalelerden oluşan kitapta, silahlı mücadelenin Türkiye sosyalist solunun gündemine girmesi, Kaypakkaya'nın Kemalizm ve milli meseleye ilişkin yaklaşımları ve kendisini Türkiye sosyalist tarihi içerisinde müstesna bir yere koyan ideolojik kopuşunu konu ediliyor. Kitap, Muzaffer Oruçoğlu, Garbis Altınoğlu, Yaşar Ayaşlı, Ziya Ulusoy, Şöhret Baltaş, Emrah Cilasun, Erdoğan Aydın ve Metin Kayaoğlu'nun katkılarıyla hazırlanmış.

    Marksist İktisat Kılavuzu
    Hazırlayanlar: Ben Fine – Alfredo Saad-Filho

    Marksist ekonomi politiğin izlediği yörüngenin, başarıları ile zayıf yönlerinin ve de gelecekle ilgili öngörülerinin bir envanteri olan Kılavuz, Marx'ın geniş  bir konu ve perspektif yelpazesi içerisinde geliştirdiği metot, kuram ve kavramları bir arada sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent Uluer Anlatıyor
    Çerkesim, Türküm, Kürdüm, Sosyalistim
    Söyleşi: Sezai Sarıoğlu

    "Kitapta rastladığımız Bülent de bize/okura sanki şu soruyu sorar: 'Bu hikâye benim mi? Bu hikâyede anlatılan ben miyim?' Sonra da cevabı okura bırakmadan soruyu kendi yanıtlar: 'Bazen...'– Sezai Sarıoğlu 16 Mart 1978'de  İstanbul Üniversitesi'ndeki katliamdan sonra arkadaşlarımızın cenazelerini uğurladığımız mitingde, herzaman olduğu gibi kürsüde gördüm son kez Bülent'i. Konuşmasının bir yerinde "küçük küçük yumruklarımızla uğurladık onlarca yoldaşımızı' gibi bir cümle sarf etti." Ali Rıza Tura

    "Tabutunda yatan Dev Gençli o konuşunca dirilir. 'Şehitler ölmez' diyenlerimiz, Bülent Uluer'i ne kadar dinlese yeridir. Çünkü onun sesinde, herkesi ifade eden, Türk ile Kürdü, Enternasyonalist ile milliyi, Atesit ile Müslüman'ı, Sünni ile Alevi'yi, Ermeni ile hepimizi birleştiren tuhaf bir tını vardır." Veysi Sarısözen

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsyandan İnşaya
    Kürdistan Özgürlük Hareketi
    Hazırlayanlar: Joost Jongerden – Ahmet Hamdi Akkaya – Bahar Şimşek

    "Toplumsal yeniden inşa" vaadinin tarihselliğini odak alan kitap, söz konusu okumayı Rojava'daki gelişmeler üzerinden gerçekleştiriyor. Kitapta, etnik ve sınıfsal kimlikler arasında süregiden köklü entelektüel tartışmaları kat eden inşa kavramının yanı sıra, yeni siyasal özneler ve söylemler tartışmaya açılıyor. Günümüzde, başta Kürtler olmak üzere tüm Orta Doğu halklarının barış umudunun güçlendirileceği başlıca odağın söz konusu inşa ve hakiki bir tanıma olduğu ifade edilen kitapta, bizzat inşa ediminin öznelerinin sözüne de yer veriliyor.

    Avrupa Afrika'yı Nasıl Geri Bıraktı
    Walter Rodney

    "Walter Rodney'in bu ufuk açıcı ve devrimci kitabı, dünyanın dört bir yanında radikal düşünürlerin yetişmesini sağladı ve günümüzün askerileşmiş küreselleşmesi ve Afrika'ya dönük yüksek teknolojili  şirket müdahalelerinin tahrip edici bağlantısını keşfetmek açısından bir tür kehanet metni haline geldi. Afrika tarihinde, ayağı Afrika topraklarına basan düşünce açısından bir kilometre taşı." Samir Amin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kent ve Toplumsal Cinsiyet
    Helen Jarvis - Paula Kantor - Jonathan Cloke  

    Kent ve toplumsal cinsiyet çalışmalarını sistematik olarak bir arada ele alan bu çalışma. Hem ana akım kentsel politika ve planlamaya dönük feminist bir eleştiri, hem de toplum, çevre ve şehir-bölge üzerine yapılan temel kentsel tartışmalara toplumsal cinsiyeti esas alan bir yeniden yönelim sunmaktadır.

    Geleceğin Devrimi
    Halk Meclisleri ve Doğrudan Demokrasi
    Murray Bookchin
    Ursula K. Le Guin'in Önsözüyle  

    Bookchin, ömrünü kapitalizmin "ya büyü ya öl" mantığına, o doymak bilmez ethosuna karşı çıkmakla harcadı. Bu kitaptaki dokuz deneme bu çabanın vardığı en son noktayı temsil ediyor: eşitlikçi, doğrudan demokrasinin uygulandığı ekolojik bir toplumun kuramsal payandalarını, böylesi bir toplumun nasıl inşa edilebileceğiyle ilgili pratik bir yaklaşımla birlikte,sunuyor.

    Kürtler, Aleviler, Ermeniler
    Yeni Irkçılığın Kirli Ötekileri
    Hatice Çoban Keneş 

    Kitapta, ayrımcı ideolojileri birbirine eklemlemek yoluyla başta Kürtler olmak üzere Alevilere, Ermenilere, kadınlara, farklı cinsel yönelimlere yönelik nefret dolu ifadelerinden hareketle biyolojik temellere dayanan "eski" ırkçılıktan, daha çok cinsiyetçi, milliyetçi vb. ideolojilerin ittifak kurması ile üretilen "yeni" ırkçılığa evrilen süreç ve kavramın nasıl bir dönüşümden geçtiği, hangi anlamlara büründüğü anlatılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow