hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Girişimcinin El Kitabı: Sevdiğin İşi Yap

    Girişimcinin El Kitabı: Sevdiğin İşi Yap
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Girişimci olmak kolay değil, pek çok başarısızlık hikayesini göze almak ve kararlı olmak gerekiyor. Bu süreç sadece yaratıcılık değil disiplin de gerektiriyor. Girişimci yazar Mustafa Açıkgöz, yeni kitabı “Sevdiğin İşi Yap - Girişimcinin El Kitabı” ile başarı hikâyelerinden ziyade, girişimci olmak için neler yapılması, nasıl davranılması gerektiğini anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite öğrencilerine ilham olan Joven Academia’nın kurucusu girişimci Mustafa Açıkgöz’den “Sevdiğin İşi Yap - Girişimcinin El Kitabı” çıktı.

    Girişimci-yazar Mustafa Açıkgöz’ün girişimciliği sürecinde yaşadığı zorlukları genç ve yeni girişimciler tarafından yaşanmaması adına hazırlamış olduğu “Sevdiğin İşi Yap” adlı kitabı Ceres Yayınları’ndan çıktı.

    Girişimciler için rehber niteliğinde

    “Şanslıydım çünkü daha hayatımın başında neyi istediğimi bulmuştum” diyen Açıkgöz, kitabında girişimciliği okuyucuya bir uygulama ve disiplin olarak sunuyor. Girişimcilerin eylem ve davranışlarından söz ediyor. Başarı hikâyelerinden ziyade, girişimci olmak için neler yapılması, nasıl davranılması gerektiğini anlatıyor. Girişimciliği düzenlenebilir ve düzenleme gereksinimi duyulan amaca yönelik şekilde açıklıyor. Türkiye’nin birçok ilinde “girişimcilik” konulu seminerler veren Açıkgöz, kitabında girişimciliği yöneticinin bir parçası olarak ele alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni mezunlar, girişimciliğin zorluklarına nasıl göğüs gereceğini bilemeyenler, mevcut işinden memnun olmayanlar, yeni bir işe başlamak isteyenler için bir rehber niteliğinde hazırlanan “Sevdiğin İşi Yap” girişimciliğe adım atmak isteyen kişiye yol gösterici olup ışık tutacak. 

    Başarılı bir start-up için

    Açıkgöz, girişimcilere önerdiği yöntemleri örneklerle temellendiriyor. "Girişiminiz tutmadıysa pivot edin" diyor Açıkgöz ve ekliyor: "Pivot etmek, doğru iş modeline sahip olmayan girişimin telafi edilebileceği anlamına gelir. Basitçe söylemek gerekirse tutmayan girişimin farklı bir hale getirilmesidir. İş fikriniz eğer ilk haliyle istediğiniz sonuçları vermediyse pivot edilmesi gerekebilir." Twitter, YouTube, Instagram, Flicker ve Nokia gibi pek çok girişimin hikayesini de örnekliyor. 

     Açıkgöz başarılı bir "start-up" için gerekenleri şöyle sıralıyor:

    - Fikirlerinizle gurur duyun

    - Ekibiniz de size benzesin

    - Müşterilerinizi dikkate alın

    - Yalın bir girişim uygulayın

    - Tecrübe edinin

    - Yatırımcılarınızla aynı pencereden bakın 

    Ceres Yayınları / Yönetim iş Geliştirme / 232 sayfa 

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow