hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Murathan Mungan'ın derlemesiyle okur tren ve vapur yolculuğuna çıkıyor

    Murathan Munganın derlemesiyle okur tren ve vapur yolculuğuna çıkıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Murathan Mungan'ın hazırladığı "Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri" ve "Tren Geçti", okuru edebiyat tarihinde vapur ve trenle bir yolculuğa çıkartıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metis Yayınları’ndan çıkan "Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri” ve "Tren Geçti", okuru edebiyat tarihinde vapur ve trenle bir yolculuğa çıkartıyor. Murathan Mungan’ın hazırladığı kitaplarda Sait Faik’ten Leyla Erbil’e uzanan bir seçki var.

    Türkçe edebiyatın geçmişten ve günümüzden birçok hikayesini bir araya getiren bu tematik seçkileri Mungan, “Aralarındaki akrabalık ilişkisini güçlendirmek için aynı anda yayımlanan hem tren odaklı öykülerden oluşan 'Tren Geçti' hem vapur odaklı öykülerden oluşan 'Edebiyat Seferleri için Vapur Tarifeleri' adlı seçkilerle edebiyat tarihimizin içinden tren ve vapurla geçerek yolculuk yapalım istedim. Umarım bu yolculukların sonunda kitaptan, istasyondan ya da iskeleden hoşnut ayrılmış olursunuz” diye anlatıyor.

    Tren Geçti’de; Murathan Mungan, Oğuz Atay, Sait Faik Abasıyanık, Sabahattin Ali, Erdal Öz, Tomris Uyar ve Hasan Ali Toptaş gibi daha birçok yazardan hikayeler bulunuyor. Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri’nde ise; Ziya Osman Saba, Haldun Taner, Sevim Burak, Adnan Özyalçıner ve Leylâ Erbil de dahil birçok yazarın hikayelerine yer veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri” adlı kitapta şu öyküler yer alıyor:

    Murathan Mungan: Dalgalar; Sait Faik: Projektörcü; Ziya Osman Saba: Neveser; Selim İleri: Elveda Güzelhisar; Leylâ Erbil: Vapur; Sevim Burak: Bremen Vaporu; Oktay Akbal: Hey Vapurlar, Trenler; Sabahattin Ali: Portakal; Halikarnas Balıkçısı: Ateşçi Süleyman; Cemil Kavukçu: Gemiler de Ağlarmış; Zeyyat Selimoğlu: Gemiye Gelen Bayan; Erhan Bener: Uhuvvet’in Kaptanı; Ferit Edgü: Bir Gemide; Demir Özlü: Gemide; Murat Yalçın: Hat:Taaa...; Behçet Çelik: Canberra Gemisi; Haldun Taner: Bir Motorda Dört Kişi; Fatma Ülke Aren: Alabora; Naim Tirali: Vapur; Şükran Kurdakul: Vapurda; Samim Kocagöz: Vapurdaki Kız; Sait Faik: Mavnalar; Adnan Özyalçıner: Ada Yolcuları; Onur Caymaz: Veda Vapurları; Şiir Erkök: Deniz Gibi;
    Yalçın Tosun: Homoeroticus; Karin Karakaşlı: Teğmen Ali İhsan Kalmaz’ın Hikâyesi; Murat Gülsoy: Kuşku; Melisa Kesmez: Domates Tohumları; Türker Ayyıldız: Vapurlara Küsmek; Özlem Akıncı: Vapurun Getirdiği Gece; Memet Baydur: Bir Hayalet Hikâyesi; Cemil Kavukçu: Yolcu; Ömer Ayhan: Kansız; Bora Abdo: Ben Gizlidir; Bora Abdo: Muayyen Bir Rotaya Dönmek; Halikarnas Balıkçısı: Cennet Gemisi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    "Tren Geçti" adlı kitapta ise şu öyküler yer alıyor:

    Murathan Mungan: Vagonlar; Oğuz Atay: Demiryolu Hikâyecileri – Bir Rüya; Ahmet Hamdi Tanpınar: Bir Tren Yolculuğu; Sait Faik: Üçüncü Mevki; Vüs’at O. Bener: Kibrit; Sabahattin Ali: Ayran; Afif Yesari: Tren Yolu; Umran Nazif: Gar Saati; Bekir Sıtkı Kunt: Yataklı Vagon Yolcusu; Naim Tirali: Tren, Bir Garip Aile, Genç Kız vs...; Leylâ Erbil: Konuşmadan Geçen Bir Tren Yolculuğu; Mustafa Kutlu: 5402; Ahmet Büke: İzmir Postası’nın Adamları; Ethem Baran: Uzak Yakınlıklar; Faruk Duman: Pancar Vagonları; Tomris Uyar: Yaz Suyu; Ayfer Tunç: Kar Yolcusu; Hüsnü Arkan: Nisa; Behçet Çelik: Tren Elbet Kalkacak; Hasan Ali Toptaş: Çift Çizgi; Erdal Öz: Kuklacı; Fikret Ürgüp: Van; Ayhan Bozfırat: İstasyon; Sait Faik: Müthiş Bir Tren; Murathan Mungan: Makas; Tomris Uyar: Sonuncu Belki; Mehmet Zaman Saçlıoğlu: Sis Adası; İsmet Tokgöz: Bir Kadırga İçin Yaz Resmi; Celil Oker: Kuvvetli Bir Söz; Sabahattin Kudret Aksal: Bir Trende Gidenler; Oktay Akbal: Trenlere Bakmak; Alper Atalan Eski Bir Tren Geçerdi Eskiden.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow