hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplumsal Tarih Şubat sayısında Pertev Naili Boratav'ın zengin arşivini inceliyor

    Toplumsal Tarih Şubat sayısında Pertev Naili Boratavın zengin arşivini inceliyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Toplumsal Tarih dergisi Şubat 2017 tarihli 278'inci sayısında Laurent Sébastien Fournier, Pertev Naili Boratav'ın Türkiye'de ve Fransa'da halkbilim alanında yürüttüğü çalışmaları, ürettiği eserleri ve Paris'te bıraktığı zengin arşivi inceliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplumsal Tarih dergisi Şubat 2017 tarihli 278'inci sayısında, Laurent Sébastien Fournier'nin "Pertev Naili Boratav'ın Fransa'daki Mirası" başlıklı yazısını kapağa taşıyor.

    Toplumsal Tarih'te 'antik nümismatik' ele alındı

    Laurent Sébastien Fournier yazısında, Pertev Naili Boratav'ın Türkiye'de ve Fransa'da halkbilim alanında yürüttüğü çalışmaları, ürettiği eserleri ve Paris'te bıraktığı zengin arşivi inceliyor.

    Çocukların ve Çocukluğun tarihi Toplumsal Tarih'in Ekim sayısında

    İ. Arda Odabaşı, 1909 yılında kendini Sultan Abdülaziz'in torunu olarak tanıtan "Sahte Prens" Şahabeddin'in hikâyesinin peşinden gidiyor.

    Toplumsal Tarih'ten özel sayı: Darpsız, Darbesiz Demokrasi

    Bahar Gürsel, hayata çok erken veda eden 19. yüzyıl İngiliz yazarı Aubrey Beardsley'i ve onun "tuhaf masal kahramanlarını" inceliyor.

    Ufuk Serin, Türkiye'de yürütülen arkeoloji faaliyetlerinin Bizans çalışmalarına olan katkılarını ele alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    278. sayının diğer yazılarında Fırat Güllü, Talim Terbiye Kurulu'nun lise tarih dersleri için hazırladığı yeni taslağı tartışıyor. Yunus Pustu, akademi dışında görev yapmış tarih hocası Dr. Mehmet Selahattin Tansel'in yaşam öyküsünü, eserlerini ve mesleki faaliyetlerini inceliyor. Bu sayıda ayrıca Müge Akpınar ve Lülüfer Körükmez'in Prof. Dr. Ehud R. Toledano ile Osmanlı İmparatorluğu'nda kölecilik ve Afro-Türkler hakkında yaptığı söyleşiye yer veriliyor.

    Toplumsal Tarih dergisinin Şubat 2017 sayısında, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan "Gözden Kaçanlar" dizisi, Bizans dönemi saray bölgesi olarak bilinen Blakhernai hakkındaki yazıyla devam ediyor.

    Edhem Eldem, L'Illustration'un 15 Kasım 1924 tarihli nüshasından, İstanbul ve Ankara'yı karşılaştıran makaleyi aktarıyor. Emel Seyhan "Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay" ile dergiye katkıda bulunmaya devam ediyor.

    Güncel sayfalarında ise geçen ay düzenlenen İkinci Uluslararası Para Tarihi ve Numismatik Kongresi, Hrant Dink Hafıza Mekânı Projesi, Tarih Vakfı ve Imagine Centre for Conflict Transformation tarafından düzenlenen "Hatırlama ve Unutma Politikaları" toplantısı ve 2017 dönemi Salt Araştırma Fonları hakkında haberlere yer veriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow