hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oda müziğinin seçkin grupları Tekirdağ'da

    Oda müziğinin seçkin grupları Tekirdağda
    expand

    Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 3.Bisanthe Oda Müziği Festivali başlıyor. Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, bestecilerin kendilerini en iyi ifade ettikleri tür olarak gördükleri oda müziğini Türk dinleyicisinin daha yakından tanımasını amaçladıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Bisanthe Oda Müziği Festivali bu yıl yine Türkiye'nin en seçkin müzisyenlerini Tekirdağlı sanatseverlerle buluşturacak. Türkiye'de bir ilçe belediyesinin düzenlediği ilk oda müziği festivali olma özelliğini taşıyan 3. Bisanthe Oda Müziği Festivali, son yıllarda Türkiye'de çoğalan ve gelişen oda müziği gruplarının tanıtılması ve desteklenmesini amaçlıyor.

    "Klasik müziğin özü"

    İlk iki festivalde yurt içi ve dışında adını duyuran 15 oda müziği grubu ve orkestrasının yer aldığı Festivalde, bu yıl aralarında Arkas Trio gibi yurt dışında da ün kazanan 8 ayrı grup sahneye çıkacak. Festival hakkında bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, Başta Yaylı Sazlar Quarteti olmak üzere değişik enstrüman kombinasyonlarındaki oda müziği grupları ve oda orkestralarının Klasik Müziğin özünü oluşturduğunu vurguladı. Küçük, "Bestecilerin kendi sanatsal kişiliklerini en iyi ifade ettikleri tür olarak gördükleri oda müziğini Türk dinleyicisinin daha yakından tanımasını istediklerini" söyledi.

    3.Bisanthe Oda Müziği Festivali, 11-18 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenecek konserler saat 20.00 de başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek. Festival ,11Şubat'ta Golden HornBrass Açılış konseriyle başlayacak. BEGOA Ensemble, Yunus Emre Nefesli Beşlisi, Nemeth Quartet, Bosphorus Trio, Boğaziçi Quartet Ve Tuluğ Tırpan ve ArkasTrio'nun sahne alacağı 3.Bisanthe Oda Müziği Festivali, 18 Şubat'ta Bisanthe Quartet konseriyle sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleymanpaşa Belediyesi 3. Bisanthe oda müziği festivali programı
    11 Şubat Pazar: Golden HornBrass
    12 Şubat Pazartesi: BEGOA Ensemble
    13 Şubat Salı: Yunus Emre Nefesli Beşlisi
    14 Şubat Çarşamba: Nemeth Quartet
    15 Şubat Perşembe: Bosphorus Trio
    16 Şubat Cuma: Boğaziçi Quartet Ve Tuluğ Tırpan
    17 Şubat Cumartesi: Arkas Trio
    18 Şubat Pazar: Bisanthe Quartet

    Seçkin sanatçılar bir arada

    Golden Horn Brass

    2004 yılında kurulan ve bu sene 14. sanat yılını kutlayan Türkiye'nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass (GHB) İstanbul ve Ankara'da yaşayan profesyonel olarak konservatuvar eğitimi almış ve klasik muzik sanatçısı olarak halen Bilkent Senfoni orkestrası ve Mimar Sinan Devlet konservatuvarında hocalık yaparak devam etmekte olan 5 müzisyenden oluşuyor. GHB yurtdışında kendi tarzında idol olmuş birçok brass grubu arasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış ilk Türk grubudur. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde Yılın Oda Müziği Topluluğu kategorisinde, klasik müzik dünyamızın 100 önemli kişisinin verdiği oylar sonucunda birincilik ödülüne layık görülmüştür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BEGOA Ensemble

    Adını üyelerinin baş harflerinden alan BEGOA Ensemble geniş oda müziği repertuarını keşfetmek ve çok sık seslendirilmeyen eserleri dinleyicinin beğenisine sunmak amacıyla, Erkin Onay (keman), Özgür Baskın (keman), Ali Başeğmezler (viyola), Gökhan Bağcı (çello) ve Başar Can Kıvrak (piyano) tarafından 2016 yılında kuruldu. Kısa sürede gerçekleştirdikleri nitelikli konserlerle adlarını duyurdular.

    Yunus Emre Nefesli Beşlisi

    Yunus Emre Nefesli Beşlisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarından Ebru Ertek, Serkan Altınok, Mertol Mutlu, Orçun Armutlu ve Orçun Ensoy tarafından 2014 yılında kurulmuştur. Grup ilk etapta sosyal sorumluluk projeleri kapsamında enstruman tanıtımlı, animasyon ve anlatımlı konserler verdi. Bu sorumluluklarını halen sürdüren grup yurtiçi ve yurtdışında rutin olarak oda müziği konserleri veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nemeth Quartet

    Farklı Şehirlerde yaşayan dört akademisyen kadından oluşan Nemeth Quartet 1995 yılında kuruldu. Dörtlü ismini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda müziğe başlayan ve 1995 yılında gerçekleşen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Macar sanatçılar İstvan ve KatalinNemeth'ten almıştır. Grup üyelerinden Gülen Ege Serter ve Şeniz Aybulus A.Ü Devlet Konservatuarı keman sanat dalında, Elena Nayman Ünaldı ve Mutlu Varlık Kocaili ise Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarında viyola ve çello sanat dalında görevlerini sürdürüyor.

    Bosphorus Trİo

    Bosphorus Trio, keman, çello ve piyano için yazılmış geniş bir oda müziği repertuarını dinleyiciyle buluşturmak için üç seçkin müzisyen tarafından kurulmuştur. Grup üyelerinden Özgecan Günöz Kızılay, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın başkemancı yardımcısı; grubun viyolonsel sanatçısı Çağlayan Çetin, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi ve OrkestraSion'un Viyolonsel Grup Şefliğini yapmaktadır. Piyanist Özgür Ünaldı ise Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boğaziçi Quartet ve Tuluğ Tırpan

    Bu konserde Seda Subaşı Yalçın, Ceren Gürkan, Deniz Yücel ve Erman İmayhan'dan oluşan Boğaziçi Quartet ile piyanist-besteci Tuluğ Tırpan birlikte sahne alıyorlar. Müzik öğrenimine erken yaşlarda başlayan Tuluğ Tırpan, Bilkent Üniversitesi'nin ardından eğitimine 1992'de Viyana Konservatuarı ve Viyana Akademisi'nde devam etti. 2002'de George Orwell'in 1984 adlı kitabından esinlenerek Hearts müzikalini besteledi. 2005 yılında kendi eserlerinden oluşan My Red Color ve 2009'da "My Green Color" albümünü çıkaran piyanist-besteci 2010 yılında Büyük Oyun adlı film müziği ile 21. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Özgün Müzik" ödülüne değer görüldü. Sanatçı 2012'de "My Blue Color" adlı albümünü çıkardı.

    Arkas Trio

    2011 yılında kurulan ve Türkiye'deki ilk kurumsal trio olan Arkas Trio, ülkemizde kendi kuşaklarının önde gelen sanatçıları olarak tanınan ve uluslararası yarışmalarda dereceler ve özel ödüller kazanmış olan keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar ile Uluslararası Çaykovski Yarışması'nda birincilik kazandıktan sonra dünya çapında tanınan Alman çellist Gustav Rivinius'tan oluşuyor. Yurt dışında ilk kez Berlin Adlon'da sahne alan Arkas Trio, Saarland ve Köln konserlerinde yorumladığı klasik repertuarının yanı sıra, az bilinen oda müziği eserlerini repertuarına almayı ve dinleyiciyle buluşturmayı kendine misyon edindi.

    Bisanthe Quartet

    Bisanthe Quartet, ilk konserini Bisanthe Oda Müziği Festivali'nde verecek. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin açtığı yolda, Süleymanpaşa Belediyesi'nin klasik müzikte önemli bir odak olması amacıyla kurulan yaylı sazlar quarteti, Süleymanpaşa'nın kültür alanında bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaşama geçiriliyor. Mehmet Yasemin(keman),Hakan Güven (keman) Filip Kovalski (viyola) ve Didem Erken'den(viyolonsel) oluşan yaylı dörtlü, her ay Tekirdağ'da gerçekleştireceği konserlerin yanında yurtiçi ve dışındaki konser ve Festivallerde yer alarak Tekirdağ'ı temsil etmeyi amaçlıyor. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin derlediği ilgiyi, yıl boyu sürdürecek bir örnek kültür hizmeti olarak gördüğünü belirten Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, "quartet oluşumu, sanatsal anlamda da oda müziği kulvarında özgün bir yer edinmek için yola çıkıyor" diyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow