Babasının ölümüyle yıkılmıştı! Özge Ulusoy hüngür hüngür ağladı: '2.5 yıldır nasıl yaşıyorum kimse bilmiyor!'
Özge Ulusoy'un babası Haydar Ulusoy'a 4 Aralık 2022'de yolun karşısına geçmeye çalışırken üniversite öğrencisi Elif Nasır’ın kullandığı araç çarpmıştı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam burada hayata gözlerini yummuştu. Nişantaşı'nda basın mensupları tarafından görüntülenen Özge Ulusoy, gözyaşlarını tutamadı ve '2.5 yıldır nasıl yaşıyorum kimse bilmiyor’ ifadelerini kullandı.
Özge Ulusoy, babası Haydar Ulusoy'a, aracıyla çarpıp ölümüne sebep olan Elif Nasır Nalbant’a ilişkin konuştu.
Snob Magazin tarafından görüntülenen Ulusoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sıkıntılı süreçten geçiyorum. Babanın davasıyla ilgili adalet gereken kararları veriyor ama karşımızdaki insanlar bir şeyleri suistimal ve manipüle edip, bir türlü cezaevine dönmüyor."
Karşı tarafın kendisini suçlamaya çalıştığını da vurgulayan Özge Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti:
"Yargıtay cezayı onadı ama çeşitli bahanelerle izin alıyor, hapse dönmesi gerekiyor. Bir de röportaj vermişler psikolojileri bozukmuş. Babamı kaybettiğim ilk doğum günümde göbek atarken video paylaştı. Arabasından sürekli video çekiyor. Hiç pişmanlık yok. Bir de beni suçlamaya kalkıyor, 'Özge Ulusoy psikolojimizi bozdu' diye... Onlarla ilgili hiçbir şey paylaşmadım ki, isimlerini bile bilmezdim."
Ulusoy'un açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. Ünlü model "Yargıtay 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasını onadı. Bilinçli taksirden ceza verdi. İlk tutuklandığında 2 ay yattı. İlk davada tahliye oldu, bize zafer işareti yaptı. Şimdi hapse dönmemek için beni suçlayıp, kendini acındırıyor. Manipüle etmeye çalışıp, hukuku açık bulmaya çalışıyor. Yüce Türk adaletini oyalıyor. Bu adaleti oyalamak başka bir şey değil? Çeşitli şeylerde izinler alıyor. Üstelik üstün üzerime geliyor. 2 buçuk yıldır nasıl yaşıyorum kimse bilmiyor. Onun psikolojisi bozukmuş, bizim neler yaşadığımızı biliyor mu?" dedi.
Özge Ulusoy, "Sizi tehdit ediyorlar mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"İlk başta yaptılar. Dayısı bana, 'Kapa çeneni, susturacağız' diye... İfşa ettiğim için sustular. Şimdi mağduru oynuyorlar. Hastanede kaç gece geçirdiğimi kimse bilmiyor"
Olay, 4 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Elif Nasır Nalbant, Özge Ulusoy'un babası Haydar Ulusoy'a otomobiliyle çarpmıştı. Nalbant hakkında, Yargıtay'ın 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan verilen 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasını onama kararına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmişti.
Genç kızın annesi Pakize Nalbant, "Biz aile olarak psikolojik şiddete maruz kalıyoruz; özellikle de çocuğum. Ben çocuğumu ayağa kaldırmaya çalıştıkça onlar aşağı doğru çekmeye çalışıyorlar. Okulunu etiketliyor, katil damgası vuruyor. Bu bir kazaydı, kasten yapmadı. Benim çocuğum intihar etmek istedi. Neden? Çünkü Özge Ulusoy'un sosyal medyasında çocuğumun resimleri, videoları ve adıyla okulu etiketlenerek paylaşıldı." demişti.