Fazıl Say, Filistin'e sessiz kalan meslektaşlarına böyle seslendi: 'Gazze'de yapılan bir soykırımdır, nokta!'
Fazıl Say, İsrail’in Gazze'de yaptığı soykırıma sessiz kalan meslektaşlarını eleştirdi. 'Gazze’de yapılan bir soykırımdır, nokta!' diyen ünlü piyanist, ‘Meslektaşlarım, kendinize gelin! Müzik dünyası, insan olun!’ ifadelerini kullandı.
Fazıl Say, X (Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda hem Gazze’deki soykırım nedeniyle İsrail'e hem de Filistin'e sessiz kalan meslektaşlarına tepki gösterdi.
"Batı ülkelerindeki başlıca klasik müzik kurumları o derece İsrail yanlısı ki, bu benim için utanılacak bir durumdur" ifadesini kullanan ünlü piyanist sözlerine şöyle devam etti:
“Çok yalnız hissettiğim bir ortamdayım. Müzik yaparken, duyguları paylaşırken bile… Öylesine ki, öyle manipüle ki, Filistin destekçilerini 'antisemitizm' ile suçlayan, çirkinleşmiş bir hâldeler.
Utanç duyacaklar, huzurla uyuyamayacaklar. Gazze’de yapılan bir soykırımdır, nokta! Biz bu cinayete sessiz kalmamalıyız. Meslektaşlarım, kendinize gelin, müzik dünyası, İnsan olun! Lütfen, lütfen! Bu çaresizliğe, haksızlığın bu kadarına sessiz kalmayın. Şimdi istediğiniz kadar konserimi iptal edebilirsiniz; ben onurumla yaşamak istiyorum kalan ömrümü. Siz istediğiniz konseri çalın, içinize siniyorsa"