Stellantis menzili yükseltti
SUV ve Kamyonetler İçin Geliştirilen STLA Frame Sınıfının En İyi Taşıma Kapasitesini Sunuyor.
Otomotivin her alanına yatırım yapan dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, tam boy şasi üzerine gövdeli kamyonet ve SUV tipi araçlar için tasarlanan STLA Frame’i tanıttı. Şirketin tamamen yeni 3’üncü çok yönlü platformu olan STLA Frame, içten yanmalı, hibrit, hidrojen, BEV ve REEV (menzil artırıcı elektrikli araçlar) teknolojilerini destekliyor. Yeni platform, REEV ile 1.100 kilometre menzil ve BEV ile 800 kilometre menzil, 1.224 kilogram taşıma ve 6 bin 350 kilogram çekme kapasitesi de dahil olmak üzere sınıfının en iyi becerilerini sunmayı amaçlıyor. Çift elektrikli EDM'ler (ön ve arka elektrikli güç-aktarma modülleri), standart olarak bağımsız süspansiyon ve dört tekerlekten çekiş ile donatılırken, yüksek esneklik ile tasarlanan STLA Frame, 400 volt ve 800 volt EV mimarilerine sahip ve 350 kW'a kadar DC hızlı şarj özelliği ile sadece 10 dakikada yaklaşık 160 km ek menzil sağlıyor. Ram ve Jeep® modelleri ise, STLA Frame kullanan ilk araçlar olarak öne çıkıyor.
610 mm’lik su geçişleri artık sorun olmayacak
STLA Frame platformu, menzil artırıcı elektrikli araçlarda (REEV) 1.100 kilometreye, BEV’de ise 800 kilometreye varan sınıfının en iyi menzilini sunarken, 6 bin 350 kilogram maksimum çekme kapasitesi ve 1.224 kilogram taşıma kapasitesi sağlamak üzere tasarlandı. Ek olarak, platform 610 mm’ye kadar su geçişini destekleyerek zorlu ortamlara ve çeşitli kullanım koşullarına cevap veriyor. Stellantis tam boy pick-up kamyonet, hafif ticari araç ve SUV tipi araçlarda kullanılması planlanan STLA Frame, başlangıçta tam BEV ve REEV konfigürasyonu da dahil olmak üzere yenilikçi güç-aktarma sistemi ile sunulacak. STLA Frame, gelecekte içten yanmalı, hibrit ve hidrojen tahrik sistemlerini de barındıracak. Bir batarya, ön ve arka elektrikli güç-aktarma modülleri (EDM’ler), entegre jeneratör ve içten yanmalı motoru birleştiren REEV sistemi, sürücülerin menzil kaygısı olmadan uzun mesafeler boyunca ağır yükleri taşımasına veya çekmesine olanak tanıyor. Motordan tekerleklere doğrudan mekanik bir bağ olmadığından jeneratör, EDM'lere enerji sağlayarak aracı ilerletiyor ve gerektiğinde bataryayı şarj ediyor. Böylece yüklü kullanımda menzilin uzamasını sağlarken, aracın dinamiklerini yeni zirvelere taşıyan elektromotorların torkundan da faydalanılıyor.
Yeni platform hakkında açıklamalar yapan Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “STLA Medium ve STLA Large gibi, STLA Frame de aile veya ticari kullanım için güvenilir ve güçlü kamyonet ve SUV'lara ihtiyaç duyan müşterilerimize sınıfının en iyi menzilini, yük taşıma ve çekme kapasitesini sunmak için benzersiz bir yelpazeyi yeni beceriler ve performans seviyeleriyle birleştiriyor. Yakında sunacağımız tamamen elektrikli araç ve uzun menzilli elektrikli araç teknolojisiyle, ilk elektrikli araçlarını denemekte tereddüt edebilecek kullanıcılara taviz gerektirmeyen çözümler sağlıyoruz. Bu mühendislik harikasıyla gurur duyuyor ve Jeep ve Ram ile yapacağımız ürün hamlesi ile bunun hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL? Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı mı?
AMAN DİKKAT: Trafik Sigortasında '15 Gün' Kuralı Değişiyor!
Dacia ikaz lambaları ve anlamları (Dacia araçlarda uyarı ışıkları ve gösterge ışıkları)
Otomotiv devinden çalışanlarına büyük şok! Binlerce kişi işten çıkarılacak
Benzinli, dizel, hibrit: Hangisi daha hesaplı? Yakıt ve bakım masrafları cep yakıyor!