hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

    2019 Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor
    expand

    Ramazan Bayramı tatili için sayılı günler kaldı. Bayram boyunca tatil planı yapacak olan kişilerse Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağını araştırmayı sürdürüyor. Peki, Diyanet’in hazırladığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre 2019 yılında bayram ne zaman idrak edilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı tatili 9 gün boyunca tatil yapacak olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Arefe Günü olan yarım günlük tatil ve Ramazan Bayramı sonrasındaki cuma günü hafta sonu ile birleştirilmiş ve bayram tatili süresi 9 güne çıkarılmıştı.

    Memurların idari izinli sayılacakları tatil dönemi önümüzdeki günlerde başlayacak.

    RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Diyanet’in paylaştığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre 4 Haziran 2019 günü Ramazan Bayramı idrak edilecek. Memurlar için 9 günlük tatil ise 1 Haziran 2019 Cumartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2019 Pazar günü sona erecek.

    KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Kurban Bayramı tarihi ise 2019 yılında 11 Ağustos 2019 Pazar gününe denk gelecek. Toplamda 4 gün sürecek olan bayram 12 Ağustos Pazartesi, 13 Ağustos Salı ve 14 Ağustos Çarşamba günleri de devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow