hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 İzmir imsakiye sayfası: İzmir imsak (sahur) ve iftar saati 24 Nisan

    2020 İzmir imsakiye sayfası: İzmir imsak (sahur) ve iftar saati 24 Nisan
    expand

    İzmir imsakiye 2020 sayfası, Ramazan ayında ilk oruç için bu gece sahura kalkacak vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Merak edilen 24 Nisan İzmir imsak saati CNN TÜRK 2020 İzmir imsakiye sayfası üzerinden öğrenilebilecek. İmsak saatinde oruca niyet edenler iftar vaktinde oruçlarını açacaklar. İşte, Ege’nin incisi İzmir için imsak ve sahur saati Ramazan boyunca oruç açma ve niyet etme saatlerinin takip edilebileceği CNN TÜRK imsakiye sayfası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 İzmir imsakiye sayfası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı için hazırlanan veriler dikkate alınarak hazırlandı. Yurdun dört bir yanında Ramazan heyecanı devam ederken İzmir’de oruç tutmak için bu gece sahura kalkacaklar da 24 Nisan İzmir imsak saati ve sahur vaktini araştırıyor. İzmir imsak saati CNN TÜRK imsakiye sayfası üzerinden öğrenilebilecek. İşte, 24 Nisan İzmir imsak ve sahur saati…

    2020 İZMİR İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

    İzmir’de ilk sahura bu gece kalkılacak. İmsak ezanı ile birlikte Ramazan ayının ilk orucu için de niyet edilecek. 24 Nisan İzmir imsak saati ise saat olarak 04.46 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

    2020 Ramazan ayının ilk iftarı ise yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip kamuoyuyla paylaşıldı.

    Buna göre 24 Nisan İzmir iftar saati: 20.03

    İFTAR NEDİR?

    Sözlükte fatr “yarmak, kesmek; yaratmak, icat etmek”, bu kökten türeyen iftâr ve fıtr kelimeleri diğer bazı anlamların yanı sıra “orucu açmak, oruçluya orucu açtırmak, başlanmış bulunan orucu bozmak veya hiç oruç tutmamak” gibi mânalara gelir. Kur’an’da fatr kökünün çeşitli türevleri kullanılmakla ve ayrıca oruçtan ve oruç tutmamayı haklı kılan bazı mazeretlerden söz edilmekle birlikte (el-Bakara 2/184-185, 187) kelime olarak iftar ve fıtr geçmez. Hadislerde ve sahâbe sözlerinde ise oruç ibadetiyle ilgili birçok ayrıntılı hüküm belirtilirken bu iki kelimenin yukarıdaki anlamlarda yaygın bir kullanıma sahip olduğu görülür. Bu mânaların her birinde iradî olarak oruca aykırı bir davranışta bulunma söz konusu olduğundan iftar âdeta imsak ve savm kelimelerinin karşıt anlamlısı gibi yer almıştır. Fıkıh literatüründe iftar kelimesi, sözlük anlamıyla bağlantılı olarak ister oruç açma isterse bozma ve oruç tutmama şeklinde olsun “oruca aykırı bir davranışta bulunma” mânasında kullanılmakla birlikte, bunlar arasında “oruçlu kimsenin vakti gelince usulüne uygun biçimde orucunu açması” mânasının daha belirgin olduğu ve kelimenin bu yönde terim anlamı kazandığı söylenebilir. Nitekim Türkçe’de de iftar “orucu açma” mânasına gelir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow