hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana iftar saati 2019 Ramazan imsakiyesi: Adana ezan saatleri

    Adana iftar saati 2019 Ramazan imsakiyesi: Adana ezan saatleri
    expand

    Adana iftar vakti yani oruç açma saati Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Ramazan imsakiyesinde yer aldı. Oruç açmak isteyen vatandaşların iftar öncesi yaptıkları araştırmalar arasında ilk olarak akşam ezanı saati yer alıyor. Zira iftar akşam ezanıyla birlikte yapılıyor. Peki, Adana iftar vakti saat kaçta? İşte Adana iftar saati…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana için iftar saati, oruç tutan vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında yer alıyor. Tüm iller için olduğu gibi Adana için de oruç açma ve imsak vakitleri, 2019 yılı Ramazan Ayı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Bilindiği üzere imsak saatine göre niyet edilen oruç iftar saatinde açılıyor. İftar saati ise illerin coğrafi konumuna göre farklılık gösteriyor. Bunun nedeni ise güneşin batış saatinin illerin konumuna göre farklı olması. Bu nedenle doğudan batıya doğru gidildikçe iftar vakitleri ilerlemektedir.

    Peki, Adana iftar vakti saat kaçta? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2019 imsakiyesine birebir uygun olarak hazırlanan cnnturk.com 2019 Ramazan imsakiyesi…

    ADANA İFTAR SAATİ (AKŞAM EZANI VAKTİ)

    İftar saati denildiğinde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri ise namaz saatleri takvimi oluyor. Öte yandan Ramazan Ayı öncesinde hazırlanan imsakiyeler de iftar saati için büyük kolaylık sağlıyor. Bilindiği üzere iftar akşam ezanı vaktiyle birlikte yapılıyor. Bu nedenle gözler akşam ezanı saatinde. Adana oruç açma saati yani akşam ezanı vakti ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip kamuoyu ile paylaşıldı. İşte, cnnturk.com Adana 2019 Ramazan imsakiyesi….

    ADANA İFTAR SAATİ İÇİN TIKLAYIN!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İMSAK NEDİR?

    Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

    Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

    Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

    Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow