hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin iftar vakti 2019 Ramazan imsakiyesi - Mersin ezan saatleri

    Mersin iftar vakti 2019 Ramazan imsakiyesi - Mersin ezan saatleri
    expand

    Mersin iftar vakti yani oruç açma saati Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Ramazan imsakiyesinde yer aldı. Oruç açmak isteyen vatandaşların iftar öncesi yaptıkları araştırmalar arasında ilk olarak akşam ezanı saati yer alıyor. Zira iftar akşam ezanıyla birlikte yapılıyor. Peki, Mersin iftar vakti saat kaçta? İşte Mersin iftar saati…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin için iftar saati, oruç tutan vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında yer alıyor. Tüm iller için olduğu gibi Mersin için de oruç açma ve imsak vakitleri, 2019 yılı Ramazan Ayı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Bilindiği üzere imsak saatine göre niyet edilen oruç iftar saatinde açılıyor. İftar saati ise illerin coğrafi konumuna göre farklılık gösteriyor. Bunun nedeni ise güneşin batış saatinin illerin konumuna göre farklı olması. Bu nedenle doğudan batıya doğru gidildikçe iftar vakitleri ilerlemektedir.

    Peki, Mersin iftar vakti saat kaçta? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2019 imsakiyesine birebir uygun olarak hazırlanan cnnturk.com 2019 Ramazan imsakiyesi…

    MERSİN İFTAR SAATİ (AKŞAM EZANI VAKTİ)

    İftar saati denildiğinde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri ise namaz saatleri takvimi oluyor. Öte yandan Ramazan Ayı öncesinde hazırlanan imsakiyeler de iftar saati için büyük kolaylık sağlıyor. Bilindiği üzere iftar akşam ezanı vaktiyle birlikte yapılıyor. Bu nedenle gözler akşam ezanı saatinde. Mersin oruç açma saati yani akşam ezanı vakti ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip kamuoyu ile paylaşıldı. İşte, cnnturk.com Mersin 2019 Ramazan imsakiyesi….

    MERSİN İFTAR SAATİ İÇİN TIKLAYIN!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYANET’TEN İFTAR SAATİ AÇIKLAMASI

    İmsak vaktinin hesapla belirlenmesi yeni bir hadise değildir. Namaz vakitlerinin hesaplarla belirlenmeye başladığı hicri üçüncü asırdan itibaren imsak vakitleri de hesapla belirlenmektedir. Müslüman astronomi alimleri geçmişten günümüze imsak vakitlerinin hesaplanmasında genellikle bugün Diyanet İşleri Başkanlığının imsakin hesaplanmasında esas aldığı kriterleri benimseyerek 'Fecri sadık'ı tespit edegelmişlerdir.

    Geçmiş İslam alimlerinin büyük çoğunluğu, imsakin hesaplanmasında Diyanet İşleri Başkanlığının esas aldığı 18º yi benimseyerek 'fecri sadık'ı hesaplamışlardır. Bazıları ise daha ihtiyatlı davranmak üzere 19º yi esas almışlardır. 1949 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki'nin talimatıyla Kandilli Rasathanesinin kurucusu Prof. Fatin Gökmen başkanlığında Kamil Miras, İstanbul Müftüsü Ömer Nasuhi Bilmen, Eyyüp Müftüsü İsmail Habib Erzen ve Muvaakıt Yusuf Ziya Gökçe'den oluşan komisyon da imsakin belirlenmesi için 19º yi esas almıştır. Ancak Başkanlığımız, 1982 yılında imsak vaktinden temkini kaldırdığı sırada İslamın kolaylaştırma ilkesi doğrultusunda 19º yerine bilimsel bir kriter olan 18º'yi benimsemiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow