hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin imsak ve iftar saatleri 2019 -  Diyanet oruç açma ve sahur saatleri

    Mersin imsak ve iftar saatleri 2019 -  Diyanet oruç açma ve sahur saatleri
    expand

    Mersin iftar yani oruç açma ve iftar saatleri 2019 Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte internette en çok merak edilenler listesinde ilk sıralara yerleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mersin imsak ve iftar saatleri duyuruldu. İşte Mersin oruç açma (iftar) ve imsak (sahur) saatleri 2019 sorgulama sayfası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin imsak ve iftar saatleri 2019 yılı Ramazan Ayı’nın internette en çok araştırılanları arasında bulunuyor. Oruç tutacak vatandaşlar, “Mersin imsak saati kaç?” ve “Mersin iftar oruç açma saati kaç?” sorularının cevabını merak ediyor. Hemen her il için olduğu gibi Mersin için de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imsak (sahur) ve iftar (oruç açma) saatleri duyuruldu. İşte Mersin imsak ve iftar saatleri sayfası...

    MERSİN İFTAR VE İMSAK SAATLERİ (2019 RAMAZAN)

    İnternette, Ramazan Ayı’yla ilgili araştırma konuları arasında hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da oruç açma ve niyet etme saatleri var. Araştırma yapılan illerden biri de Mersin… Tüm iller için olduğu gibi Mersin imsak ve iftar saatlerini de bir sayfada derledik. İşte Mersin imsak ve iftar saatler sayfası…

    MERSİN İFTAR VE İMSAK SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

    Oruç fidyesi nasıl ödenir?

    Oruç fidyesinin tutarı fıtır sadakası kadardır. Bu fidyeler Ramazan’ın başlangıcında verilebileceği gibi, Ramazan’ın içinde veya sonunda da verilebilir. Fidyelerin tamamı bir fakire topluca verilebileceği gibi, ayrı ayrı fakirlere de verilebilir. Bu durumda olan kimseler, fidye vermeye güçleri yetmiyorsa Allah’tan bağışlanmalarını isterler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oruç tutmaya gücü yetmeyen yaşlılar ile iyileşme ümidi olmayan hastalar, ileride tutabilecek duruma gelirlerse, fidyelerini vermiş bile olsalar tutamadıkları oruçları Hanefîlere göre kaza ederler (Kâsânî, Bedâî’, II, 105; Merğînânî, el-Hidâye, II, 270). Önceden verdikleri fidyelerin hükmü kalmaz, bunlar nafile bağış/sadaka sayılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow