hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Münafikun Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Münafikun Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

    Münafikun Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Münafikun Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)
    expand

    Münafikun Suresi, Kur’an-ı Kerim sureleri arasında 63. Sırada, iniş sırasına göre ise 104. suredir. Cum’a suresinden sonra ve Teğabun suresinden önce indirilmiştir. 28. Cüz'de yer alır. Toplam 11 ayetten oluşan sure, Medine döneminde indirilmiştir. Konusu, münafıkların davranışları, dine ve genel tutumu, karakterleri ve özellikleridir. Allah'a iman ettiklerini söyleyen, bir Müslüman gibi davranan fakat aslında inanmayan, dini gerektirdiklerini yerine getirmeyen, günah işlemekten kaçınmayan bu kimseler konusunda bir uyarı niteliği taşımaktadır. Bu tip iki yüzlü kimselerin ağır cezalara çarptırılacağından da bahsedilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Münafikun Suresi Tefsiri

    Dünya hayatına aşırı düşkünlük göstermek tehlikelidir. Dünyadaki hayatımız ve var olma sebebimiz bir sınavdır. Bazı şeyler insana cazip gelebilir lakin nefsini korumalı, haramdan ve günahtan kaçınmalıdır. Özellikle surenin 9. ayetinde; insanın görevlerinden, ailesi ile ilgilenmesi gerektiğinden bahsedilmektedir. Gözünü haram kazanca dikmemeli ve Allah'a kul olma bilincini yitirerek, saplantılı bir hayat sürmemelidir. Kısaca dünya hayatındaki zenginliğe, lükse ve eğlenceye kapılıp ahiret hayatını unutmamamız gerektiğinden bahsedilir.

    Münafikun Suresi Duası Faziletleri ve Faydaları Nelerdir?

    Münafikun Suresi içerisinde ağırlıklı olarak inanmış gibi yapan lakin inanmayan kimselerden bahsedilmektedir. Bu münafıklar, iki çeşitte karşımıza çıkar. Biri, çıkarları uğruna inanmış gibi yapan fakat inanmayan, diğeri ise inandığını söyleyen, hatta bu konuda en başta kendini kandıran fakat günah işlemekten, yasakları çiğnemekten çekinmeyen kimselerdir. Örneğin; dine inanır ama hırsızlık, dolandırıcılık, dedikodu, iftira gibi yapılmaması gereken davranışları da sergilerler.

    Münafikun Suresi’ni okumanın faydalarının başında bu tip kimselerden sakınmak gelir. Onların tutum ve davranışları oldukça net bir şekilde sure içerisinde anlatılmaktadır. Bu kimseler genelde dinden ve imandan bahsedip şatafatlı bir hayat sürerler. Dini bir “gösteriş” olarak kullanırlar. Oysa İslam dininde gösterişe yer yoktur. İbadetler, iyilikler ve inanç kıstasları gizlilik içerisinde yapılmalıdır. Kişinin kendisine de bir öğüttür tüm bunlar.

    Münafikun Suresi’ni okumanın faziletleri ise okuyan kimsenin nifaktan korunması ve manevi duygularının güçlenmesidir. Aynı zamanda bu kişiye büyük bir fayda da sağlar. İnsan, bu dünyanın geçici ve öbür dünyanın kalıcı olduğunu hatırlamalı, hal ve hareketlerine çeki düzen vermelidir. Ayrıca, kimin dindar kimin münafık olduğuna kendi karar vermemelidir. Bu Allah’a şirk koşmaktır. Çünkü kimin ne kadar inandığını ancak ve ancak Allah bilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow