hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya imsakiye 2020: Sakarya iftar vakti – Akşam ezanı 24 Nisan

    Sakarya imsakiye 2020: Sakarya iftar vakti – Akşam ezanı 24 Nisan
    expand

    Sakarya imsakiye 2020 sayfası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp yayına verildi. Yurdun dört bir yanında oruç heyecanı devam ederken vatandaşlar illerin iftar yani akşam ezanı saatini merak ediyor. Peki, 24 Nisan Sakarya iftar saati yani akşam ezanı vakti ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan verilere göre hazırlanan CNN TÜRK Sakarya imsakiye 2020 sayfası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk oruç için geçtiğimiz gece sahura kalkıldı. İmsak ezanıyla birlikte oruçlara niyet edildi. 2020 Ramazan ayının ilk iftar saati için geri sayım başladı. Tüm illerde iftar saati yani akşam ezanı merakla bekleniyor. Peki, 24 Nisan Sakarya akşam ezanı saat kaçta okunacak? Diyanet İşleri Başkanlığı namaz ve ezan saatleri sayfası referans alınarak hazırlanan CNN TÜRK Sakarya imsakiye 2020 sayfası üzerinden 24 Nisan Sakarya iftar saatini öğrenebilirsiniz… İşte, 24 Nisan Sakarya için iftar saati

    SAKARYA İMSAK SAATİ 2020 SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

    İMSAK NEDİR? NE ZAMAN BAŞLAR?

    Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

    Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

    Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow