hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 Aylık Bebek Gelişimi: 20 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    20 Aylık Bebek Gelişimi: 20 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı Beslenmesi Nasıl Olmalı
    expand

    Her bebeğin gelişim dönemleri doğduğundan itibaren farklılık göstermektedir. Genel anlamda kategorize edilmesi açısından bazı ortak özellikler belirlenirken, tüm bebeklerin aynı olması durumu pek mümkün değildir. Ancak özellikle ilk defa anne baba olan kişiler için bebeklerin gelişim dönemlerini takip edebilmek açısından önemli olan durumlardan bir tanesi de bebeklerin genel gelişim tablosunu incelemektir. 20 aylık bebekleri olan anne babalar da bebeklerin gelişimi açısından gelişim tablosunu araştırır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Aylık Bebek Gelişimi

    20. Ayına girmiş bebeklerde genel olarak yeni yeni konuşmaya başlayan ve çevresi keşfetmeye başlayan bebekler olur. Bu dönemde bebeğin gelişimi oldukça hızlanır. Bu dönemde 20 aylık bebekler daha fazla sayıda kelime kullanırken aynı zamanda bu kelimeleri birleştirme konusunda da beceri kazanmıştır. Bireysel hareketleri artan bebeklerde bu dönemde kendine güven konusu da gelişmeye başlar. Özellikle çevreyi tanımak ve anlamak için her şey için 'bu ne?' sorusunu sorar.

    20 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

    20 aylık bebeklerde en çok merak edilen durumlardan bir tanesi de bebeklerin kilosudur. 20 aylık bebekler kaç kilo olmalı sorusu birçok ebeveynin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Çocukların gelişimini takip etmek amacıyla genel kilo tablosu merak eden ebeveynler bu tabloyu araştırır. 20 aylık bebeklerde erkek bebekler ve kız bebekler için ortalama kilogramlar farklılık gösterir. 20 aylık kız bebek kilosu 10.9 kilogram iken 20 aylık erkek bebek kilosu 11.5 kilogram olarak değişiklik göstermektedir.

    20 Aylık Bebeklerde Boy Nasıl Olmalı?

    20 aylık bebeklerde kilo gibi boy da farklılık göstermektedir. Özellikle kız bebek ve erkek bebekler için bu değerler farklıdır. 20 aylık kız bebek boyu 82.7 santimetre olarak ölçülürken 20 aylık erkek bebek boyu 84.2 santimetre olarak ölçülür.

    20 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

    20 aylık olan bebeğiniz artık daha da büyümüş birçok şey yapabilir hale gelmiştir. 20 aylık bebeklerde motor gelişimi genel olarak kaba motor becerilerinin geliştiğini gösterir.

    - 20 aylık bebekler koşabilir.
    - Ellerinde bulunan herhangi bir cismi fırlatabilir.
    - Çatal ve kaşığı yardımsız olarak kullanabilir.
    - Önünde bulunanları kaldırarak atabilir.
    - Yakınında bulunan küplerden kule yapabilir.

    20 Aylık Bebek Dil Gelişimi

    20 aylık olan bebeklerde dil gelişimi hızlı ilerleyen bir durumdur.
    - 20 aylık bebekler birçok kelimeyi öğrenme aşamasındadır.
    - Bu dönemde bebekler kelimeleri birleştirebilir.
    - Önlerinde duran 1 ila 4 resmi isimlendirerek tanımlar.
    - Vücudun kısımlarının isimlerini söyleyebilir.
    - 20 aylık bebekler dinledikleri şeylerini yarısını anlama konusunda iyidir.
    - Söylemek istediklerini de bir şekilde ifade edebilir.
    - 20 aylık bebeklerde ortalama kullanılan kelime sayısı ise 50 civarındadır.

    20 Aylık Bebek Sosyal Gelişim

    20 aylık bebeklerde sosyal gelişim farklılık göstermektedir. Ancak genel anlamda bu dönemde bebekler 'bu ne?' sorusu ile çevresini keşfetmeye çalışır. Çocuk öğrenme dürtüsü ile bu soruları sorarak öğrenmeyi güçlendirir. 20 aylık bebekler cevabını bilse bile aynı şeye 'bu ne?' sorusunu sorabilirler. Bunun sebebi ilgi çekme ve öğrenmeyi geliştirmedir. Bu sebeple aynı soruyu defalarca sormalarına karşın aynı cevabı ebeveynlerini defalarca vermesi gerekebilir. Bu dönemde çocukların sorularını geçiştirilmemesi oldukça önemlidir.

    20 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

    Bu dönemde oldukça hareketli olan 20 aylık bebekler birçok besin grubu ile beslenmeleri gerekmektedir. Bu dönemde ki bebekler anne sütüne devam edebilir. Ancak bunun yanında tüm sağlıklı besinleri de almaları oldukça önemlidir. Bu dönemde ki bebekler dört besin grubundan beslenmesi bebeklerin gelişimi için oldukça önemlidir. 20 aylık bebekler;

    - Et Balık ve yumurta gibi hayvansal ürünler tüketmeli,
    - Süt ve süt ürünlerini mutlaka tüketmeli.
    - Yeteri miktarda meyve ve sebze tüketimine dikkat edilmeli.
    - Aynı zamanda besleyicilik açısından tahıl grubundan da beslenmesi gerekmektedir.

    Ancak bu besin gruplarının hepsini her gün tüketmek zorunluluğu yoktur. Dönem dönem bebeklerdeki sıkıntılardan dolayı aynı şeyleri yemek istemeyen ve her dönem bu besinlerle beslenmek istemeyen bebekler zaman zaman bundan sıkılabilir. Bu dönemlerde beslenme düzeninde değişiklikler yapmakta fayda vardır. Yemek istemediği gıdaların yerine alternatif başka bir gıda konularak bebeklerin yemeleri teşvik edilmelidir.

    20 Aylık Bebek Uyku Düzeni

    bu dönemde genel olarak bebekler gündüzleri tek uyku uyur. Hatta bazı bebekler gündüzleri uyku bile uymayabilir. Gündüzleri uyku ihtiyacı olmayan bebekler; hırçınlık enerji düşüklüğü problemleri yaşamaz. Bu sebeple bebeklerin gözlemlenerek uyku düzenine dikkat etmek gerekmektedir. 20 aylık bebeklerde uyku saatleri günlük 13-14 saat kadar olmalıdır. Bebeğim bireysel olarak kendi yatağında yatması bu dönemde önemli bir durumdur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow