hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 yılının estetik trendleri neler olacak?

    2021 yılının estetik trendleri neler olacak
    expand

    2021 yılında, hem cerrahi hem de cerrahi olmayan estetik prosedürlerde yeni trendler bekleniyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, 2021 yılının estetik trendleri hakkında bilgiler verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göz estetikleri

    Yüz bölgesinde gözlerle ilgili estetikler trend olmaya devam edecek. Hastalar "doğal görünümlü, kalıcı sonuçlar sağlayan" (üst göz kapağı blefaroplastisi) "küçük göz optimizasyon ameliyatları" ile cerrahi olmayan iyileştirmeleri (kaş kaldırma ve lateral elmacık kemiği ve göz altı dolgusu gibi) tercih etmeye devam edecek. Gözleri optimize etmek, bizi daha dinlenmiş, daha az stresli ve daha genç görünmemizi sağlamaya yardımcı olmaya devam edecek.

    Güzel dudaklar

    Dudak estetiği de ön planda olmaya devam edecek estetikler arasında yer alacak. Hyaluronik asit dolgusu ile dudaklar estetiği yüzü güzelleştirmeye devam edecek. Dudak dolgusu estetiği yüzün en karmaşık bölgelerinden biridir. Yüzün en dikkat çekici ögelerinden biri olarak dudağın üstündeki filtrum sütunları, eros yayı, vermilyon sınırları ve dudak bölgesi yüze uygun bir şekilde tasarlanmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nanofat

    Sentetik dermal dolguya doğal, uzun ömürlü alternatif bir çözüm olarak uygulanan nanofat yüz yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Geleneksel yağ ile ilgili sorunlardan biri, topaklanma olmasıydı. Hyaluronik asit dolgu maddesi kadar pürüzsüz bir görünüm sağlayamayabilir. Bu yeni teknoloji bu endişeyi ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.

    Masseter kası botoksu

    2020’nin en popüler uygulamalarından birisi Masseter botoksuydu. Masseter kası, çiğneme sırasında harekete geçen kaslardan biridir ve mandibula (çene) açısında bulunur. Botoks hem masseter kasını (ana diş gıcırdatma kası) zayıflatmak hem de TMJ'nin diş gıcırdatmasından kaynaklanan ağrısını iyileştirmek ve güçlü masseter kası nedeniyle estetik olarak genişlemiş çeneyi inceltmek için kullanıldığı biliniyor. Estetik olarak masseter kas hipertrofisini azaltmak için kullanıldığında, maksimum etkinin ortaya çıkması için altı ila sekiz hafta boyunca beklenilmesi gerekiyor.

    Cerrahi profil estetiği

    Profilin estetik görünümünü en iyi hale getirmek için hastalar bazı cerrahi prosedürlere başvurmaya devam edecek. Profil estetiğinde en etkili sonuçların elde edilmesini sağlayan prosedürler arasında ise rinoplasti, çene implantı ve submental liposuction bir arada uygulanabilir. Bu sayede yüzün profilden çok daha estetik görünmesi sağlanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücut estetikleri

    Yeni yılda çok sayıda ameliyatlı ve ameliyatsız vücut şekillendirme uygulamaları da devam edecek. Yağ hücrelerini parçalamak için radyofrekans enerjisi ve kas güçlendirme için elektromanyetik dalga kullanımı artabilir. Bunun dışında cilt gençleştirme için enjeksiyon tekniklerinden faydalanılabilir. Liposuction da devam eden prosedürler arasında yer alabilir. Pektörel kas onarımı ile hem kadınlarda hem de erkeklerde göğüs kası onarımı uygulaması artabilir.

    Radyofrekans teknolojisini kullanan cihazlar, cildin hemen altındaki yağı yaklaşık yüzde 24 oranında azaltmak için vücudu 15 dakikada 45 santigrat dereceye kadar ısıtıyor. Bu tür teknolojilerin avantajı, yağları ısıtmanın aynı zamanda bu kasların çalışmasını sağlaması, böylece daha iyi bir metabolizmaya sahip olmalarıdır. Karın, kollar veya bacakların ön tarafına, kalçalara ve bacaklara uygulanabilir. Göğüs estetikleri ise her zaman olduğu gibi popülerliğini devam ettirecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow