hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 Aylık Bebek Gelişimi: 3 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    3 Aylık Bebek Gelişimi: 3 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı Beslenmesi Nasıl Olmalı
    expand

    Kocaman iki ay bitti. Heyecan verici hazırlıklar ve beklemeden sonra bebeğinizi kucağınızda tutuyorsunuz. Peki ya şimdi ne olacak? Ağzı ve dili olmayan küçük bir bebek bir süredir size dertler ve soru işaretleri getirdi. Büyüyor ve büyüyor. Aklınıza birçok soru gelebilir: 3 aylık bir bebek ne kadar emer? Ayrıca 3 aylık bebek ağırlığı, 3 aylık bebek bakımı, 3 aylık bebekler için uyku ve sık araştırma gibi konuları bilmek isteyebilirsiniz. Şimdiye kadar, üçüncü aylık bir bebeğin gelişimi sırasında bilmeniz gereken her şeyi aktaralım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Aylık Bebek Gelişimi

    Bebeğe bu nesnelerin adlarını söylemek ve işlevlerini açıklamak bebeğin zihinsel gelişimi ve dil gelişimi için çok önemlidir. Bu ay bebekler için çok erken, konuşup söylenen her şeyi anlayabilirler, ancak dil gelişiminin temelini atıyorlar. Çocuğun etrafındaki nesnelere dokunmasına, onları kokularını ve sesleriyle tanıştırmasına izin verin ve uygun nesneleri ağız yoluyla tanımasına izin verin.

    Bu tüm çocukların duygularını harekete geçirecek ve öğrenme yeteneklerini geliştirecektir. Bu ay bebekler, biberonlar ve emzikler gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan eşyaları tanımaya başlıyor. Onları görünce heyecanı ve hareketi ve emme refleksinin başlangıcı bu nesneleri bildiğini gösterdi. Üçüncü ayda bebekler vücutlarını keşfetmeye başlar. Ellerinin ve ayaklarının hareketini izledi, ellerini ve parmaklarını ağzına soktu ve emdi.

    Bu ay ve iki ayda bir bebeklerle konuşmak, entelektüel gelişim için en önemli aktivitelerden biridir. Bebeği yarı oturur pozisyonda yüz yüze tutmak, ona yaklaşmak, göz teması kurmak ve gülümsemek, farklı jest ve sesler ile şarkı söylemek ve oyuncak oyunları oynamak ve oyun içerisinde bebeğin yaptığı sesleri taklit etmek çok faydalı bir aktivite olup, üçüncü bölümde de kullanılabilir. Ay tamamlandı. Bu oyun bebeğin dil gelişimini destekler.

    Bebeklerin görebildikleri mesafeden onlara farklı renk ve boyuttaki nesneleri gösterin ve onlara dokunmalarına izin verin. Bu nesneleri bebeklere tanıtmak, bebeklerin zihinsel becerilerini geliştiren bir aktivitedir. Bu tür bebek etkinlikleri ve oyunları bebeğin entelektüel gelişimine katkıda bulunur.

    Üçüncü ayda oyun matları, pelüş oyuncaklar ve sondaj oyuncakları bebekler için hala faydalı oyuncaklardır. Bu oyuncaklara çıngıraklar, toplar ve bez kitaplar da bu ay eklenebilir.

    Sırt üstü yatarken ellerini kaldırmayı ve ellerini keşfetmeyi severler. Nesneleri bir eliyle tuttu, diğer eliyle de destekleyerek sallamaya başladı ve orta hatta bağlayarak ağzına sokmaya çalıştı. Bu dönemde bebeğin tükürüğü artmaya başlar. Bu diş çıkaracağı anlamına gelmez.

    3 Aylık Bebeğin Kilosu Kaç Olmalı?

    3 aylık bebeklerin gelişimi, boyu ve ağırlığı cinsiyete göre değişir. 3 aylık bir kızın ortalama kilosu 5400 gramdır. Bir erkek bebeğin ortalama ağırlığı 5900 gramdır. Üç aylık kızların ortalama boyu 58 cm, erkek çocukların ise ortalama boyu 60 cm'dir. Doktorunuzdan bebeğin gelişimi ile ilgili destek / bilgi alabilirsiniz.

    3 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    Üçüncü ay, ek gıdaya geçiş için oldukça erken bir dönemdir. Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ya da formül mamadan başka besine ihtiyacı yoktur. Yani üçüncü aydaki bebek beslemesi önceki aylardaki ile aynıdır yani emzirmeye veya mama sütünün devam etmesi gerekir.

    Bu ay bebeğin uyku ve beslenme döngüsü düzenli görünüyor. Belli bir saatte uyanıp yemek yer, sonra uykuya tekrar dalar.

    Emzirme sıklığı bebekten bebeğe değişmekle birlikte üçüncü ayda 3 saatte bir emzirmek yeterlidir. Anne sütünüzün yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, bir doktora danıştıktan sonra bebeğin beslenmesini ayarlamalısınız.

    Bu ay bebek anne sütüne veya mama sütüne devam etmelidir. Bebek kendi diyetine karar verir. Bebek aç olduğu için ne zaman uykudan uyanıp ağlasa onu beslemesi gerekir. Bebek bu şekilde günde 5-6 kez beslenmelidir.

    Üçüncü ayda bebeğin gece beslenmesi gerekiyor ama bu ay da da bebeğin gerçekten aç olup olmadığını anlamak ve ona göre beslenmek için çok önemli. Bebek yaklaşık aynı saatte uyanır ve acıkırsa bu aç olduğu için uyandığı anlamına gelir, ancak düzensiz uyanır ve çok fazla emmez ise bebeğin meme veya biberon kullandığı düşünülebilir. Rahatlama aracı olarak ve emmeye alışmışlardır. Bu ay bebek sabah olduğu gibi ve gerektiğinde beslenmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow