hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6 Aylık Bebek Gelişimi: 6 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    6 Aylık Bebek Gelişimi: 6 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı Beslenmesi Nasıl Olmalı
    expand

    Bebek gelişimi her anne için son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkar. Ayrıca bebek gelişimi ayrıntılı bir şekilde ve titizlikle takip edilmesi gereken bir konudur. Özellikle 6 aylık bebeklerin gelişimleri son derece önemlidir. Çünkü bu evde bebek fiziki ve duygusal olarak daha aktif bir döneme giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 Aylık Bebek Gelişimi

    6 aylık bebek gelişimi diğer aylara kıyasla çok daha hassas ve dikkat edilmesi gereken bir dönem olarak kabul ediliyor. Çünkü 6 aylık bebek artık fiziki ve duygusal yönden daha aktif bir hale geliyor. Bu duyularının gelişmeye başlaması doğru bir gelişim sürecinin izlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu yüzden 6 aylık bebeklerin gelişimine çok daha fazla özen gösterilmeli.

    Öğrenme duyusu da aktif hale gelen bu bebek ayrıca 5 duyusunu da kontrol etmeye başlar. Ayrıca 6 aylık bebeklerin büyüme hızı bir önceki aylarla aynı oranda denilebilir. Elbette ki bu gelişim süreci her bebek için aynı oranda ilerlemez. Fakat genel olarak büyüme hızları ilk beş ay ile aynı orandadır.

    6 aylık bebekler artık cisimleri daha net görebiliyorlar ve gözleri ile takip edebilme yetisine sahip olabiliyorlar. Artık daha dik oturabildiği için istediği alana rahatlıkla bakabiliyor. Görme yetisinin gelişmesi ile de resimli kitaplara olan ilgisi de artmaya başlar.

    Artık gözlerini daha etkin bir şekilde kullanabilir. Ayrıca ilk beş aya kıyasla bebek öğrenme ve görme yetisinin hız kazanması ile 6. ayında daha karmaşık görselleri anlayabilir ve onları dikkatli bir şekilde inceleyebilir. Kısacası bu dönem öğrenme aşaması için oldukça önemlidir. Titizlikle takip edilmesi gerekir.

    6 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

    6aylık bebekler artık birçok yönden daha aktif ve hareketlidirler. Aynı zamanda hızlı bir gelişim sürecinde oldukları kilo oraları da özenle takip edilir. 6 aylık bir bebeğin kilosu kız bebekler için ortalama 7,25 kg erkek bebekler için ise ortalama olarak 7,70 kg olarak hesaplanıyor. Bu ortalama kilo oranlarından çok uzaklaşmadıkça herhangi bir sorun oluşması söz konusu değildir. Ancak bu rakamlardan fazla uzaksanız uzman bir görüşe ihtiyacınız vardır.

    6 Aylık Bebeğin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    6 aylık bir bebek anne sütü ile beslenmeye devam etmeli fakat artık yavaş yavaş diğer gıdalar ile de tanışmaya başlayabilir. Ek gıdaları seçerken bebeğe uygun olmasına dikkat edilmeli. Öncelikle baharat ve yüksek oranda tuzlu gıdaları tercih etmeyin. Bunlar çok daha sonraki aşamalarda düşünülebilir. Bu yüzden ev yapımı yiyeceklere daha fazla ağırlık verebilirsiniz.

    Ev yapımı yoğurt ve kefir türündeki gıdaları yavaş yavaş bebeğiniz ile tanıştırabilirsiniz. Ayrıca bebek ekmeği de verebileceğiniz gıdalar arasında yer alıyor. Bunların yanı sura meyve ve sebzelere de aşırıya kaçmayacak şekilde başlayabilirsiniz. Bebeğin ana gıdası yine anne sütü olmalı. Bu konuya özen gösterilmeli. Diğer yiyecekler bebeği tanıştırmak amacı ile ek gıda olarak verilmeli.

    6 Aylık Bebek İçin Hangi Oyuncaklar Tercih Edilmeli?

    6 aylık bir bebek artık daha rahat oturabildiği için hareket kabiliyeti de gelişmeye başlar. Bu yüzden oyun ihtiyacı da artmaya başlar. Bu yüzden 6 aylık bir bebek için oyuncak olarak yerde yuvarlanan orta boy toplar uygundur. Ayrıca renkli ve resimli kitaplarda bu evredeki bebeklerin dikkatini çekebiliyor.

    Gelişmekte olan duyularına hitap eden görsellerin yer aldığı kitapları bebeğinize oyuncak olarak verebilirsiniz. İlgisini çekecektir. Ayrıca işitme duyusuna hitap etmesi açısından ses çıkaran çeşitli oyuncakları da tercih edebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken konu bebekleri yalnızca bu oyuncaklarla zaman geçirmesine izin vermeyin. Sizde onunla zaman geçirin. Bu konu öğrenme aşamasındaki bebekler için son derece önemlidir.

    6 Aylık Bir Bebeğe Neler Öğretilebilir?

    6 Aylık bir bebek gelişme çağında olduğu için öğrenme yetisi de hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu yüzden öncelikle bebeği kendisi hakkında bilgilendirmeniz gerekir. Ağzı, burnu, parmakları gibi uzuvlarını göstererek kendini tanımasına destek verebilirsiniz. Ayrıca sevdiği bir oyuncağı saklayarak onun bulmasını isteyebilirsiniz. Bu da gelişimi için son derece önemlidir.

    6 Aylık Bir Bebek Neler Yapar?

    Güçlenme ve hareketlenme döneminde olduğu için yüzükoyun yatarken ellerinden güç alarak oturabilir. Ayrıca 6 aylık bir bebek küçük cisimleri parmakları ile özellikle başparmağı ile yakalayabilir. Tekrar eden heceler içeren baba, dede, mama kelimelerini söylemeye başlayabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow