hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anksiyeteye neden olan 8 alışkanlık

    Anksiyeteye neden olan 8 alışkanlık
    expand

    Anksiyete artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Anksiyete kaygı ve tehdit atında hissettiğimizde algıladığımız doğal bir dürtü. Endişeli olmak ve anksiyete bozukluğuna sahip olmak arasında ince bir çizgi var. Eğer endişeleriniz anksiyete boyutuna ulaştıysa bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekir. İşte anksiyete neden olan 8 alışkanlık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1-Her şeyi kontrol etmek

    "İşin iyi olmasını istiyorsan kendin yapmalısın" görüşündeyseniz, anksiyete krizlerine zemin hazırlıyor olabilirsiniz. Hayatınızdaki her şeyin kontrolünü elinizde tutmak istedikçe iyi bir ruh haline sahip olma olasılığınız da düşer. Birilerine güvenmeyi ve işleri onlara bırakmayı öğrenmelisiniz. Böylece etrafınızdaki insanlardan yardım alabilirsiniz.

    2-Herkesi memnun etmeye çalışmak

    Herkesi mutlu etmeye çalışmak oldukça yorucu ve bunaltıcı bir eylem. Herkesi mutlu etmeye çalışarak ancak kendinizi mutsuz edersiniz. Başkalarına yardım etmeden önce kendi önceliklerinizi düşünmelisiniz.

    3-Az uyku

    Günde 7-8 saatten daha az uyumak, gün içinde modunuzun düşmesine ve yorgun olmanıza neden olur. Bu da anksiyete seviyenizin artmasına neden olur. Uyku rutini oluşturup önerilen miktarda uykunuzu almanız çok önemli. Kendinize uyku planı oluşturun ve uyumadan önce tüm elektronik aletleri kapatın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4-Hareketsiz yaşam tarzı

    Fiziksel aktivite eksikliği anksiyeteyi ve duygusal sorunları artırabilir. Hafif tempoda başlayarak zamanla egzersiz seviyenizi artırabilirsiniz. Egzersiz mutluluk hormonunun da artmasını sağlar. Böylece hem ruh hem de fiziksel sağlığınızı korumuş olursunuz.

    5-Organize olamamak

    Organizasyon eksikliği strese ve dolayısıyla anksiyeteye neden olur. Ertesi gün yapacağınız her şeyi bir gün öncesinden planlamak işe yarayabilir. Yapmanız gereken şeyleri basit bir şekilde düzenleyin ve kendinize fazla yüklenmemeye özen gösterin.

    6-Fazla kafein tüketmek

    Kafeinin vücuda faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zarar olması gibi kafeinin de fazlası zarar. Günde 6 bardak kahve içmek kafein bağımlılığınız etikleyebilir.

    7-Alkol tüketmek

    Alkol tüketmek stresi ve anksiyeteyi tetikler. İnsanlar kendilerini kötü hissettiklerinde alkol tüketme eğilimi gösterir. Ancak ruhsal sorunlar yaşayan insanların alkol tüketmesi uzmanlar tarafından önerilmiyor.

    8-Kahvaltıyı atlamak

    Güne zinde başlamak için kahvaltının mutlaka yapılması gerekiyor. Düşük enerji, depresyona anksiyeteye ve aşırı strese neden olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow