hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demir değeriniz düşük olursa bakın ne oluyor!

    Demir değeriniz düşük olursa bakın ne oluyor
    expand

    Demiriniz düşük olduğunda, demir eksikliği anemisine yol açabilir. Bunun başlıca belirtileri yorgunluk ve halsizliktir. Bazı durumlarda daha büyük bir sorunu gizleyebilir ve bu nedenle erken teşhis çok önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demir vücudumuzdaki temel bir yapı taşıdır. Kırmızı kan hücrelerimizin oksijen almasını ve vücudun tüm hücrelerine dağıtmasını sağlayan molekül olan hemoglobinin bir parçasıdır. Bu oksijen vücut fonksiyonları için gereklidir. Bu nedenle, demirinizin düşük olması vücutta sonuçlara yol açar.

    Demir eksikliği, dünyadaki en yaygın beslenme eksikliklerinden biridir. Hem bu eksiklik hem de demir eksikliği anemisi ciddi sağlık sonuçları doğurabilir. Bu nedenle, bu yazımızda, bu sorun hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

    Demiriniz azaldığında ne olduğunu bilmek için önce doğru seviyelerin ne olduğunu bilmelisiniz. Kanda dolaşan demir normalde 50 ile 150 mg/dl arasındadır.

    Ancak vücutta demirin depolanmasının belli biçimleri vardır. Ferritin, demiri depolamaktan sorumlu bir proteindir ve toplam demiri ölçerken değerlerini hesaba katmalıyız.

    Bu açığın birçok nedeni olabilir. Çoğu vaka, menstürasyon nedeniyle kadınlarda görülür. Bunun nedeni, kan kaybıyla birlikte demir seviyelerinde de bir azalma olmasıdır.

    Bu ürünü gıda yoluyla elde ettiğimizi de göz önünde bulundurmalısınız, esas olarak ette bulunur. Bu nedenle vejetaryen olmak gibi bazı beslenme alışkanlıkları da bir açıklığa neden olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı şey, demirin emilimini engelleyen bir sindirim sorunu olduğunda da olur. Örneğin, düşük demir genellikle çölyak hastalığının veya Crohn hastalığı gibi diğer kronik sindirim hastalıklarının ilk belirtilerinden biridir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow