hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her gün 1 çubuk tarçın! Ağrıları hafifletiyor, sindirimi dengeliyor!

    Her gün 1 çubuk tarçın Ağrıları hafifletiyor, sindirimi dengeliyor
    expand

    Tarçın, aromaterapik harika kokusu, tatlı lezzetliyle vazgeçilmez baharatlardan biri. Daha çok tarçın tüketerek vücudunuza birçok katkı sağlarsınız. Tarçını içtiğiniz suyun içerisine ekleyerek kullanabilir, tatlılarınıza ve bazı yemeklerine daha çok eklemeyi düşünebilirsiniz. İşte tarçın tüketmenin 5 faydası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cinnamomum cinsindeki birçok yaprak dökmeyen ağaç türünün iç kabuğundan gelen bu doğal baharat, ölçülü tüketildiğinde vücudunuza sağlık aşılıyor.

    Tarçın, polifenoller, antioksidanlar ve sinnamaldehit, sinnamik asit, sinnamat gibi bazı benzersiz kimyasallar dahil olmak üzere sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olan bileşikler içerir.

    TARÇIN TÜKETMENİN FAYDALARI

    Tarçının en önemli aktif bileşenlerinden biri sinnamaldehittir. Tatlandırıcılarda ve kokularda kullanılır.

    Bazı araştırmalar tarçının şeker hastaları için iyi olabileceğini gösteriyor. 18 çalışmanın gözden geçirilmesi, tarçının kan şekerini düşürebileceğini gösteriyor.

    İşte tarçının oldukça etkileyici 5 faydası…

    GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI 
    Tarçın güçlü bir antioksidandır. Aslında sarımsak ve kekikten daha fazla antioksidan içerir. Bu maddeler vücudu, oluşan tüm zararlı serbest radikalleri detoksifiye edemediğinde ortaya çıkan oksidatif strese neden olan serbest radikallerden korur. Antioksidanlar, aşırı serbest radikallerin bağışıklık sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini önlemeye yardımcı olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarçındaki antioksidanlar ve polifenoller ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Normal şartlar altında iltihaplanma, vücudun doku hasarını onarmasına ve enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, bazı durumlarda, şişlik dokulara karşı çalışabilir veya uzun bir süre boyunca kronikleşebilir. Enflamasyona neden olan durumlar ve olaylar kronik ağrıya neden olabilir. Tarçın vücuttaki bu iltihaplanmayla savaşarak ağrıları hafifletir. Tarçın özellikle karaciğer iltihabına iyi gelir.

    SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUR 
    Tarçın sadece bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı değil aynı zamanda mantar enfeksiyonlarına karşı da koruma sağlar. Örneğin baharat, sindirim sisteminde Candida'yı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bir çalışma, baharatın sindirim sorunlarına yol açabilecek tehlikeli maya olan Candida albicans miktarını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Tarçın, maya büyümesini engellemeye yardımcı olabilir ve bu da onu iyi bir koruyucu ek yapar.

    DAHA GÜÇLÜ BEYİN GÜCÜ
    Birçok insan yaşlandıkça beyin fonksiyonlarında bilişsel düşüş yaşar. Alzheimer ve Parkinson hastalıkları, hücre mutasyonu yoluyla ortaya çıkan iki nörolojik bozukluktur. Baharattaki bileşikler, Alzheimer hastalığının temelini oluşturan bir protein olan tau oluşumunu durdurur. Parkinson hastalığı ile ilgili olarak tarçın, motor fonksiyonların iyileştirilmesine yardımcı olur, nörotransmiter seviyelerini normalleştirir ve nöronları korur.

    AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN HARİKADIR 
    Ağızdaki bakteriler, diğer oral enfeksiyonlarla birlikte ağız kokusuna, çürüklere ve diş çürümesine neden olabilir. Tarçın özleri ve yağları, oral mikroflora ve mikrobiyota ile savaşarak bu devam eden sorunlarla doğal olarak mücadele eder. Tarçın antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğundan diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabilir. Tarçın açık ağız yaralarını şiddetlendirebilir, ancak bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.

    BAKTERİ VE ENFEKSİYONLARI UZAK TUTAR 
    Tarçın'ın ana etken maddesi sinnamaldehittir; Bu bileşen kullanılarak yapılan yağlar, solunum yolu enfeksiyonlarından gribe kadar olan rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabilir. Tarçın gram negatif ve gram pozitif bakterilere karşı etkilidir. Vücudun sindirim semptomlarından ve soğuk algınlığından korunmasına yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarçın özü, karanfil ile salmonella ve listeria gibi enfeksiyonlara neden olan bakterilerin büyümesini de durdurabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow