Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Yağlar çok uzun yüzyıllar insanlar için şifa verici kaynaklardan olmuştur. Birçok yağ özellikle alternatif tıpta günümüzde de kullanılmaktadır. Günümüzde bile güzelliklere çare için kullanılan yağlardan bir tanesi jojoba yağıdır. Jojoba yağının merak edilen detaylarını derledik.

Jojoba yağı birçok hastalığa şifa olan önemli yağlardan bir tanesidir. Sağlık ve güzellik için çok uzun yüzyıllardır kullanılan jojoba yağı faydaları da henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak buna rağmen jojoba yağı son yıllarda oldukça fazla kullanılmaya başlayan yağların başında gelmektedir. Son yıllarda kişilerin alternatif tıbba yönelmesiyle birlikte gerek cilt sağlığı, gerek saç bakımı amacıyla, çok farklı kullanım alanlarıyla jojoba yağı günümüzde kullanılan yağlar arasına girmiştir.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir yağdır. Özellikle kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılan jojoba yağı özellikle saç ve cilt bakım uygulamalarında kullanılmaktadır. Genelde başka yağlarla karıştırılarak kullanılmaktadır. Jojoba yağı faydaları;
- Cildi temizleme ve makyaj kalıntılarını arındırma özelliğine sahiptir.
- Doymuş yağ oranı yüksek olan jojoba yağı cildi nemlendirir ve aynı zamanda cildi besler.
- Antialerjen içeriğe sahip olmasından dolayı ciltteki sivilce ve akneleri giderme özelliğine sahiptir.
- Jojoba yağı kırışıklıkları giderme konusunda da önemli yağların başında gelir. Aynı zamanda yeni kırışıklıkların oluşmasını önler.
- Cilt yağ dengesini sağlayan en önemli yağların başında gelir.
- Cilt problemlerinden olan; ciltte yanma kuruma ve dökülmeye karşı jojoba yağı oldukça etkili bir yağdır.
- Doymuş yağ oranı yüksek olan jojoba yağının bir diğer özelliği de cilde esneklik kazandırmasıdır.
- Özellikle hamilelik döneminde kilo alıp verme durumlarından kaynaklı göbek, kalça ve basenler de meydana gelen çatlakları önlemek amacıyla jojoba yağından yararlanabilir.
- Özellikle kadınlarda çok sık görülen selülit oluşumunu da jojoba yağı ile yapılan masaj engellemektedir.
- Ayaklarda bulunan çatlaklar jojoba yağı sayesinde yumuşar aynı zamanda ayak kokusu ve terlemesinde engelleme konusunda oldukça etkilidir.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Jojoba yağı çok uzun yüzyıllardır kullanılan yağların başında gelmektedir. Saç ve cilt için de oldukça etkili olan jojoba yağı birçok sağlık sorununa da yardımcı olur. Jojoba yağı ile yapılan cilt ve saç bakımı uygulamaları olumlu sonuçlar vermektedir. Jojoba yağı kullanırken cilt üzerine uygulaması bir pamuk yardımıyla yapılabilir. Böylece cilt temizliği sağlanırken aynı zamanda makyajdan kaynaklı kalıntılarda giderilmiş olur. Yine cilt bakımı yapılırken jojoba yağının avuç içine alınarak temizlenmesi de cilde uygulanması da mümkündür.

Jojoba Yağı Neye İyi Gelir?

Jojoba yağının bilinen en önemli faydaları cilde iyi gelmesi ve cilde nemlendirmesidir. Antialerjik özelliği ile ciltte oluşan çatlak sivilce ve akneleri giderme etkisi bulunur. Yaşlanmaya meyilli olan ciltler jojoba yağı kullanımı kırışıklık önleyici etkiye sahiptir. Cilde esneklik kazandırır. Hamilelik dönemlerinde oluşan çatlakları önlemek konusunda etkili yağlardan bir tanesidir.

Jojoba Yağı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Jojoba yağı uygulaması oldukça kolay olan yağlardan bir tanesidir. Makyaj temizleme pamuğu ile ve cildi canlandırmak amacıyla jojoba yağı çok az miktarda pamuğa sürülerek cilt üzerine uygulanır. Böylece makyaj kalıntılarını temizlenmiş olur. Cilt bakımı ve nemlendirme ürünü olarak kullanmak için ise jojoba yağı direkt ele alınarak cilt üzerine uygulanır. Yarım saat kadar bekletilen jojoba yağı daha sonrasında ılık su ile temizlenebilir.

Özellikle kış aylarında el dudak ve yüzde meydana gelen çatlaklar için cilt kremi içine jojoba yağı eklenmesi cildi nemlendirmeye daha fazla yardımcı olacaktır.

Jojoba Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağının saç için de oldukça iyi olduğu bilinmektedir. Jojoba yağı saç derisini nemlendirir ve saçları besler. Bu sayede nemlenen saç derisinde kepek oluşumu da önlenmiş olur. Jojoba yağı saç derisine bakım yaptığı için saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Yeni saç oluşumunu destekleyen jojoba yağı saçları esneklik kazandırarak saçların kırılmasını önler saça daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Jojoba yağı saçlarda maske şeklinde kullanılabilir. Saç diplerinden saç uçlarına doğru sürülen jojoba yağı saç derisine dairesel hareketlerle yedirilir. Daha sonra kalın dişli bir tarakla saç taranır ve saç dibine yedirilmesi sağlanır. Daha sonra yarım saat kadar saçlar toplanarak bekletilir. Son olarak saçlar ılık su ile yıkanır. Temiz kuru saça jojoba yağı sürülerek saç şekillendirmesi amacıyla da kullanılabilir.

 

{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
 
LG
MD
SM
XS