hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Panik olma tedbirli ol

    Panik olma tedbirli ol
    expand

    Bağışıklığınızı güçlü tutmalısınız, mümkün olduğunca sosyalizasyonu azalttığımız, kişisel hijyene dikkat ettikten sonra, evde otururken daha fazla kilo almamak için dikkat etmemiz gerekenler var! Konuyla İlgili Diyetisyen Gülçin Işık bilgilendiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde otururken bir yandan aldığımız haberlerle yaşadığımız stres, bizleri daha fazla yeme içmeye yöneltiyorken, bu süreç geçtiğinde pişmanlık yaşamamak adına dikkat edilecek birkaç noktaya değinmek istiyorum...

    Çünkü bu sosyal izolasyon sürecinde beslenmenizi iyi yönetmelisiniz.

    Bu durum aslında öğün saatlerinizi daha kolay yönetebileceğiniz bir süreç.

    1)      İlk olarak lütfen öğün saatlerinizi planlayın.

    2)      Sabah kahvaltınız, öğle yemeğinizin, akşam yemeğinizin belirli bir saati olsun. Önceden belirleyin.

    3)      Yine aynı şekilde ara öğünlerinizi planlayarak hareket etmelisiniz. Tabi ki bireyin ihtiyacına göre hareket etmekte fayda var. Mevcut hastalık durumu, yaşı, cinsiyeti, metabolizma hızını bunları belirlemede önemli faktörler arasında.

    4)      Ara öğünlerde mutlaka meyveye yer verin ki bağışıklığı güçlendirmek adına kendinize yatırım yapmış olun.

    5)      Yine ara öğünleriniz için sevdiğiniz içeceklere yer verin: kahve/adaçayı/ yeşil çay/ ıhlamur gibi… Bunları hem arınmak amaçlı hem de keyif almak amaçlı kullanın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6)      Ara öğünlerde çikolataya yer verin. Ki gün içinde seratonin hormonuna ihtiyacınız olacak.

    7)      Mutlaka bol su tüketelim. Gün içinde suyun miktarına dikkat etmekte zorlanabilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz 1 dilim limon/yeşil elma/nane suyu daha kolay tüketmenize yardımcı olacaktır.

    8)      Yeni fit tarifler denemek için size yeni bir fırsat: tam buğday unu/muz/hurma gibi kolay ve ulaşılabilir malzemelerle çayın/kahvenin yanına alternatifler üretin. Deneyin, üretin.

    9)      Akşam yemeklerinden sonra azalan bazal metabolizmayı unutmayıp, yediklerinizin içeriklerine(yağ/şeker/un) ve kalorilerine dikkat ederek hareket etmeye çalışın.

    10)   Her ana öğünde mutlaka salataya yer verin.

    11)   Evdeyim deyip, tembellik yapmak yok, evde yapılabilecek basit egzersizlerle fiziksel aktiviteleri artırmaya çalışın.

    Evinizin sağlık bakanı sizsiziniz. Unutmayın. Orayı siz yöneteceksiniz. Hepinize sakin, dingin, bol kitap okumalı, film izlemeli, öğrenmeli, müzikli, keyifli bir hafta diliyorum.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow