hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üroloji Nedir? Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar? Uzmanı Ve Doktoru Neye Bakar?

    Üroloji Nedir Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar Uzmanı Ve Doktoru Neye Bakar
    expand

    İdrar yolları enfeksiyonları, üreme problemleri ve böbrek rahatsızlıkları ile ilgilenen bilim dalına Üroloji denir. Hastanelerdeki Üroloji bölümünde idrar yolları ve üreme rahatsızlıkları ile ilgili hastalıklara bakılır. Üroloji nedeni ile erkeklerdeki üreme organlarının yapısı incelenir. Bu hastalıkların iyileşmesi için cerrahi dal ürolojidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşı hastalıkları Üroloji hekimleri tarafından kontrol edilir. Ayrıca Üroloji hekimleri addison hastalığı, kronik böbrek hastalığı, prostat kanseri gibi pek çok rahatsızlık ile ilgilenirler.

    Üroloji Nedir?

    Üroloji bölümü erkeklerdeki idrar yolları ve üreme kanalları ile ilgili olan hastalıkların tedavisi ile ilgilenir. Bunun yanı sıra Kronik böbrek hastaları ve prostat kanseri olan kişiler de Üroloji hekimlerine görünebilirler. Aynı zamanda Üroloji bölümü akut renal yetmezlik ile idrar kaçırma ve mesane kontrol bozuklukları ile de ilgilenir. Üreme kanalı ve böbrek rahatsızlığı çeken kişiler belirtiler kendini gösterdiğinde mutlaka bir Üroloji hekimine danışmalılar. Burada yapılan muayenenin ardından gerekli görüldüğü takdirde cerrahi müdahaleler de yapılabilir.

    Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar?

    Üroloji bölümü genellikle üreme sistemindeki bozukluklar ile ilgilenir. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonları ile prostat hastalıklarına bakılır. Bunun yanı sıra İdrar yolları tümörleri, idrar yolları taşları ve üriner hastalıklara bakılır. Ayrıca Üroloji bölümü kadınlarda idrar yolu enfeksiyonları ile böbrek taşı hastalıklarına bakar.

    Kadınlarda görülen akut renal yetmezlik ve genital siğillerde de Üroloji bölümündeki bir hekime görünmek gerekir. Aynı zamanda kadınlarda meydana gelen enürezis nokturma ve üriner inkontinans gibi hastalıklarda üroloji bölümüne gidilir. Ürolojide yapılan muayenelerin ardından gerektiği takdirde cerrahi müdahale de yapılabilir.

    Uzmanı ve Doktoru Neye Bakar?

    Üroloji bölümü hekimleri genellikle üreme sistemlerinde meydana gelen rahatsızlıkların tedavisi ile ilgilenirler. Bunun yanı sıra idrar yollarında meydana gelen her türlü rahatsızlık için de mutlaka Üroloji hekimlerine gitmek gerekir. Hem erkekler hem de kadınlar üreme ve idrar yolu rahatsızlıkları yaşadıklarında iyi bir Üroloji hekimine muayeneye gidebilirler. Üroloji doktorları genellikle son yıllarda artan böbrek hastalıkları ile de ilgilenirler. Aynı zamanda Üroloji hastalıkları yaşayan kişiler iyi bir Üroloji Uzmanına gidebilirler. Tüm hastalıklar ile ilgili detaylı bir inceleme olur.

    Üroloji Bölümü İle İlgili Bilinmeyenler

    Üroloji Bölümü erkeklerde böbrekler, idrar kanalları, mesane, prostat, penis ve sperm keselerinde meydana gelen hastalıklar ile ilgilenir. Kadınlarda ise cinsel faaliyet dışında kalan üreme ile ilgili her organ ile Üroloji hekimleri ilgilenir. Üreme ve idrar yollarından kaynaklanan tıbbi ve cerrahi müdahaleler Üroloji hekimleri tarafından gerçekleşir. Genellikle üreme yollarındaki iltihaplar, doğumsal anormal durumlar ve kanserler konusunda belirti görüldüğü anda mutlaka Üroloji hekimleri ile görüşülmesi gerekir. Bu bozukluklar ve hastalıklar ile Üroloji Hekimleri ilgilenmektedir. O nedenle bu hastalıkları yaşayan kişilerin mutlaka iyi bir uzmana görünmesi lazım.

    Ürologların Görevleri Nelerdir?

    Kadınlarda ve erkeklerde üriner sistemler ile Ürologlar ilgilenir. Bunun yanı sıra Ürologlar erkeklerin üreme sistemlerini incelerler. Vücuttaki böbrekler, üreterler, mesane ve prostat bezi gibi tüm organlar ile Ürologlar ilgilenir. Tüm bu hastalıklar ile ilgili tanı ve tedavi işlemleri için mutlaka Ürologlara gidilmelidir. Hastalıklar ile ilgili belirtiler olduğunda zaman kaybetmeden bir Ürolog'a gidilmesinde fayda var. Sonrasında eğer gerekirse cerrahi müdahaleler de yapılabilir. Aştı yıl tıp eğitimi alan hekimler bunun ardından da beş yıl süren üroloji uzmanlığı eğitimini alırlar. Bu eğitimlerin ardından hastalarına en iyi hizmeti vermek adına göreve de başlarlar.

    Günümüzde en çok görülen hastalıklardan bir tanesi de böbrek taşlarıdır. Hem erkeklerde hem de kadınlar da böbrek taşı hastalığı çok sık görünüyor. Özellikle de sağlıksız beslenme ve fazla kilolar nedeniyle böbreklerde taş oluşumu gerçekleşiyor. Böbrekte ani gelişen ağrı nedeni ile bazı belirtiler ortaya çıkar. Bu belirtiler ortaya çıktığında ise mutlaka uzman bir Üroloğa gidilmelidir. Yapılacak muayenelerin ardından tedavi şekli belirlenir. Kadınlarda ve erkeklerde hastalığın durumuna göre tedavi süresi ve tedavi cinsi değişebilir. Buna göre muayene de yapılır.

    Üroloji bölümünde idrar yolları ve mesane ile ilgili hastalıklara bakılır. Özellikle erkeklerde sperm kesesi, böbrek taşları ve Addison hastalığına bakan Üroloji bölümüne kadınlar çoğunlukla böbrek taşı hastalığı yaşadıkları için giderler. Hastalık belirtilerine bakılarak Ürolojiye gidilmesi gerekir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow