hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni yıla beyaz dişlerle girmeniz mümkün

    Yeni yıla beyaz dişlerle girmeniz mümkün
    expand

    2018'e biyolojik beyazlatma yöntemi ile beyaz dişlerle girebilirsiniz. Özellikle hassasiyet hisseden dişlere sahipseniz bu yöntem tam size göre. Biyolojik Beyazlatma jelinin formülü sayesinde hassasiyet en aza indiriliyor, diş minesi onarılırken dişlerde beyaz bir görüntü sağlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DentGroup Estetik Diş Hekimi Mert Kalak  son çıkan beyazlatma yöntemini anlattı:

    Biyolojik beyazlatma nedir ?
    Dişlerde beyazlama sağlarken bir yandan da diş minesinde onarım yapan, bu sayede hassasiyeti en aza indiren beyazlatma yöntemidir.

    Biyolojik beyazlatmanın diğer beyazlatma yöntemlerinden farkı nedir ?
    Diş minesini beyazlatırken aynı zamanda sağlıklı doku takviyesi yapar. Bunu, Biyolojik beyazlatmada kullanılan jelin içeriğindeki “nano-hidroksiapatit” adını verdiğimiz diş minesi kristalleri ile sağlar. Bu sayede diş yüzeyindeki gözle görülemeyen mikro çatlaklar, gözenekler ve bozulmalar kalıcı olarak kapanmış olur, beyazlatma esnasında ve sonrasında hassasiyet en aza iner.

    Dişlerimde hassasiyet mevcut. Yine de beyazlatma yaptırabilir miyim?
    Biyolojik beyazlatma sayesinde bu soruya evet yanıtını verebiliyoruz. Beyazlatma işleminde hassasiyete neden olan madde hidrojen peroksit’tir. Biyolojik beyazlatma jelinde bu maddenin oranı çok düşüktür ve jelin mine kristalleri içermesi dolayısıyla hassasiyet neredeyse tamamen ortadan kalkmaktadır. İşlem sırasında ve sonrasında hassasiyet olmayacağı gibi, çoğu zaman mevcut hassasiyetiniz de işlem sonrasında azalmış olacaktır.

    Biyolojik beyazlatma nasıl uygulanır? Diğerlerinden farklı mıdır?
    Biyolojik Beyazlatma uygulamasının “Kombine Beyazlatma” diye adlandırdığımız “ev tipi” ve “ofis tipi” beyazlatma uygulamasından tek farkı kullanılan jelin içeriği ve beyazlatma işlemine uygun bir diş macunu verilmesidir.
    Klasik bir Ev tipi beyazlatmada olduğu gibi önce kişiye özel plak hazırlamak üzere dişlerden ölçü alınır ve bu diş macunu verilir. Daha sonra dişlere Biyolojik beyazlatma jeli sürülerek “ofis tipi” adını verdiğimiz klinik uygulama yapılır; jel sürülen dişler lazer ışınına maruz bırakılarak beyazlatma seansı gerçekleştirilir. Ardından kişiye özel hazırlanan silikon plakla birlikte beyazlatma jeli verilir. Hasta gece yatmadan içine jel sürdüğü plağı takar. Bu uygulamanın 1 hafta yapılması yeterlidir.


    Biyolojik beyazlatmanın bir dezavantajı var mıdır?
    Bu yöntem, kullanılan jelin içeriğindeki biyo uyumlu moleküller sayesinde tamamen doku dostu bir yöntemdir ve herhangi bir dezavantajı yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dişlerim beyazlatıldıktan sonra dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Diğer beyazlatma yöntemlerinde olduğu gibi biyolojik beyazlatmada da işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap gibi renkli içecekler, kola gibi asitli sıvılar ve tütün mamüllerinden uzak durmak gerekir. Aksi takdirde erken dönemde beyazlatmanın etkisi azalabilir.

    Biyolojik beyazlatmanın kalıcılığı nasıldır ?
    Beyazlatma sonrasında elde edilen beyazlığın aynı düzeyde korunabilmesi için renkli ve asitli sıvı tüketimini azaltmak ve sigara kullanmamak gerekir. Kullanıma bağlı olarak beyazlık düzeyi 6 ay ila 1 yıl süre içinde kaybolabilir. Beyazlığın kalıcılığını uzatmak için 12 ila 18 ayda bir biyolojik beyazlatma tekrarlanabilir. Bu aynı zamanda diş minesinin rutin olarak onarılması ve daha uzun ömürlü olmasını da sağlayacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow