hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antakya'da gezilecek yerler - Antakya'da ne yapılır? Yapılacaklar listesi

    Antakyada gezilecek yerler - Antakyada ne yapılır Yapılacaklar listesi
    expand

    Türkiye'nin en güney kısmında yer alan Antakya, Medeniyetlerin Buluştuğu Merkez olarak adlandırılıyor. Tarih süresince, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Antakya, gezilecek ve görülecek yerleriyle kütüphane olarak görülüyor. Tarihi mekanlardan, doğal alanlara birçok anlamda turizm mekanı olan Antakya, gitmeniz gereken noktalarla dolu. Antakya'da gezilecek yerler nereler, Antakya'da ne yapılır, yapılacaklar listesi nasıl olmalı sorularının yanıtlarını derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antakya'nın tarihi güzelliklerini, gündelik yaşamın içinde görmek mümkün olabiliyor. Tarihle iç içe olan Antakya'da keyifli bir gezi planı yapıyorsanız, en az 3 gününüzü ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Antakya'da keyifli bir yolculuk yapmak için mutlaka önceden tüm hazırlıklarınızı yapmalısınız. Hatay'ın 15 ilçesinden birisi olan Antakya'da birbirinden heyecanlı maceralı yolculuğunuzu başlatabilirsiniz.

    Antakya'da Gezilecek Yerler

    Antakya, Hatay ilinin bir ilçesi ve Hatay'da gezilmeye değer yerlerin birçoğu Antakya'da bulunuyor. Antakya'da gezilecek yerlerin çoğu, birçok gezi sever tarafından ilgiyle karşılanıyor. Sizde bu birbirinden özel mekanları keşfe çıkabilirsiniz.

    Antakya Kalesi

    Antakya'ya kuş bakışı bir seyir için Antakya Kalesi, görmeniz ve değerlendirmeniz gereken yerlerin başında gelir. Bizans, Selçuklular, Roma ve Osmanlılar gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan kale, dağ yamacına inşa edilmiş.

    Arkeoloji Müzesi

    Diğer ismi Antakya Mozaik Müzesi olan bu yer, 1948 yılından bu yana ziyaret edilebiliyor. Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi unvanına sahip olan Arkeoloji Müzesi, burada yaşamış birçok medeniyetin izlerini taşıyor.

    Saint Pierre Kilisesi

    Saint Pierre Kilisesi, Hac Dağı eteklerinde yer alıyor. Hristiyanların hacı olmak adına gittikleri bu yer, Aziz Petrus'un Hristiyanlığı yaymak adına ilk toplantısı yaptığı mekandır. Dünyanın ilk Katolik kilisesi olma özelliğine sahip Saint Pierre Kilisesi, 15 Nisan ve 2 Ekim tarih aralıklarında açık kalıyor.

    Habibi Neccar Camisi

    Milatta Sonra 40'lı yıllarda yaşayan Habibi Neccar'ın ismi Kur'an-ı Kerim'de de yer alıyor. İsminin verildiği bu cami, kutsal alandır. Habibi Neccar'ın mekanının yanı sıra, Hazreti İsa'nın havarilerinden olan Yunus ve Yahya'nın da mekanları burada bulunuyor.

    Titus Tüneli ve Beşikli Mağarası

    Roma döneminde inşa edilen bu tünelin maksadı, o dönemlerde yaşanan sel ve baskınlardan kurtulmak olarak değerlendirilebilir. Titus Tüneli'nin hemen yakınında bulunan Beşikli Mağara da gezebileceğiniz mekanlarından birisi olabilir.

    Antakya'da Ne Yapılır?

    Antakya'ya yolunuz düştüğünde yapabileceklerini oldukça fazla. Her birine ayrı ayrı zaman harcamanız ve bu zamanınızı iyi değerlendirmeniz gerekiyor.

    Künefenin Tadına Mutlaka Bakmalısınız

    Şimdiye kadar yemiş olduğunu tüm künefeleri bir kenara bırakmalısınız. Antakya mangalda künefenin mekanıdır. Burada yiyeceğiniz künefeyi hiçbir yerde bulmanız mümkün olmayacaktır. Hatay çarşısında en iyi künefe noktalarından, istediğinizi seçerek bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

    Döner Yemelisiniz

    Antakya'nın sadece künefesi değil döneri de çok ünlüdür. Tadına doyamayacağınız Hatay Döneri için tam merkezinde bulunuyorsunuz diyebiliriz. Burada yiyeceğiniz döneri de nereye giderseniz gidin bulamazsınız.

    Affan Kahvesi İçebilirsiniz

    Künefe ve dönerden sonra Affan Kahvesi, size çok iyi gelecek. Antakya'nın lezzetlerini keşfe çıktığınızı bu yolculukta, mutlaka Affan Kahvesinin tadına bakmanız gerekiyor.

    Tarihi Meclis Binasını Keşfe Çıkabilirsiniz

    1939 senesinde, Hatay'ın Türkiye topraklarına kararının alındığı Tarihi Meclis Binası, görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Tarihi Meclis Binasının hemen yanı başındaki Asi Nehri de yürüyüş için sizi bekliyor.

    Musa'nın Ağacına Ziyaret

    Antakya'ya gelmişseniz mutlaka yapmanız gerekenlerden birisi de Hazreti Musa'nın ağacını ziyaret etmek olacaktır. Çevresi 20 metre olan bu ağaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış. Musa Ağacının hikayesi de bir hayli ilginçtir. Rivayete göre Hazreti Musa Musa Dağına gittiği esnada asasını bırakıyor, asası işte bu ağaca dönüşüyor.

    Antakya'da Yapılacaklar Listesi

    Antakya'ya uğramadan evvel, defterinize burada yapacaklarınızın listesini yapmanızı öneriyoruz. Yapılması gerekenler o kadar fazla ki not almadığınız zaman karışıklıklar yaşayabilirsiniz.

    Harbiye Şelalesinde Dinlenme

    Defne'nin gözyaşı olarak bilinen Harbiye Şelalesinde dinlenme, yapacaklarınız arasında yer alabilir. Bu sayede doğanın güzel manzarasını ziyaret etmiş olacaksınız.

    Vakıflı Köyüne Ziyaret

    Vakıflı Köyü Türkiye'nin ilk Ermeni köyü olma özelliği taşıyor. Organik tarımın cenneti olan Vakıflı Köyü, portakal mekanıdır. Burada yer alan Aziz Meryem Ana Kilisesi ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

    Bisikletle Yolculuk Yapabilirsiniz

    Antakya'nın güzelliklerine şahit almak ve akciğerlerinizi sevindirmek için güzel bir bisiklet turu yapabilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow