hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri Gezilecek Yerler Listesi... Kayseri'de Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi

    Kayseri Gezilecek Yerler Listesi... Kayseride Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi
    expand

    Ülkemiz geçmişten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok kültürü yaşamış bir bölgededir. Coğrafi konumu nedeniyle tarihin her döneminde tüm dünyanın gözleri üzerinde olan Türkiye doğal, tarihi ve kültürel güzellikleriyle ön plandadır. Türkiye öylesine çok güzelliklere ev sahipliği yapmakta ki saymakla bitirilemeyecek türden. Bırakın ülke genelini, tek başına şehirlerde dahi onlarca görülesi ve gezilesi noktalar bulunmaktadır. Bu bağlamda ülkemiz çok zengin bir ülke sayılmaktadır. Bunu sadece biz değil tüm dünya bilmektedir. Ülkemizde en çok ziyaret edilen şehirlerden birisi de Kayseri ilidir. Kayseri ili ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan en büyük üçüncü kenttir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri Gezilecek Yerler listesi... Kayseri'de Görülmesi Gereken Yerler ve Yapılacaklar Listesi

    Kayseri ili Erciyes dağının eteklerine kurulmuş güzide bir kenttir. 1 milyonu aşkın nüfusu ile İç Anadolu Bölgesinin en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Tarihte Hitit, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılara ev sahipliği etmiştir. Tarihin hemen her döneminde önemli bir yeri bulunan Kayseri günümüzde genel olarak sanayi kenti olarak bilinse de birçok doğal ve kültürel güzelliği de bünyesinde barındırmaktadır. Kayseri’ye yolu düşen herkesin mutlaka görmesi ve gezmesi gereken yerlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

    Erciyes Dağı: 3916 metre yükseklikte bulunan Erciyes dağı, Kayseri’nin her noktasından belirgin bir şekilde görülebilen bir yerdir. Şehir merkezine yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta olan bu dağa, tipi şeklindeki kar yağışının olmadığı dönemler haricinde ulaşım oldukça kolaydır. Özellikle kış turizmi açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde Bursa Uludağ ve Erzurum’la birlikte en çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan kayak merkezleri bulunmaktadır. Kayak severlerin uğrak noktası olan Erciyes dağı çeşitli etkinliklere ve şenliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem kar manzaralı kış günlerinde ziyaretçilerin içini ısıtacak türden güzellikleri vardır. Kayseri’ye gelmişseniz eğer Erciyes dağını ziyaret etmeden oradan ayrılmayın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağırnas Yer Altı Şehri: Şehir merkezine yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulunan bu yer, tıpkı Nevşehir ilinde bulunan yer altı şehri gibi bir yer altı şehridir. Yer altında oyularak inşa edilmiş bu şehir günümüzden yaklaşık 3 bin yıl önce insanların hayatlarını sürdürdüğü büyük bir yaşam alanıdır. Bir rivayete göre Ağırnas yeraltı şehrinde bulunan odalar Nevşehir’deki, yeraltı şehri ile bir noktada buluşmakta ve o dönemde burada yaşayan insanların olası bir durumda bu noktaya rahatlıkla gelebildikleri düşünülmektedir. Bunun ile ilgili çeşitli arkeolojik kazılar yapılmış ve bu tez oldukça güçlendirilmiştir. Muhteşem mistik bir havaya sahip olan bu yer altı şehri birçok özelliği barındırmasından ötürü, ziyaretçilerini inanılmaz derecede etkilemiştir. Mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

    Mimar Sinan Evi: Dünyaca ünlü yapıları tasarlayan ve bunların yapımı için emek harcayan, ayrıca günümüzde hala, o dönemde inşa etmiş olduğu tarihi yapıların gizemi çözülememiş ve Osmanlı döneminin baş mimarlığını yapmış Mimar Sinan’ın doğduğu ve yaşadığı ev Kayseri sınırları içerisinde bulunan Ağırnas bölgesindedir. Sinan evi hafta boyunca ziyaretçilere açık ve ücretsizdir.

    Sultan Sazlığı: Şehrin Develi ve Yeşilhisar İlçeleri arasında bulunan Sultan Sazlığı, Kayseri'nin gezilecek yerlerinden birisidir. İsmini Osmanlı dönemi sultanlarının avlak bölgesi olmasından dolayı almıştır. Bu yer ülkemiz üzerinden göç eden kuşların barınma ve dinlenme noktasıdır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bu bölge koruma altına alınmıştır. Ayrıca sulak bir bölge olduğu için doğal güzellikleriyle de ziyaretçilere benzersiz bir manzara sunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı: Kentin bugünkü kültürel değerlerini en iyi yansıtan yerdir. Kayseri denilince akla gelen iki şeyi yani pastırma ve mantıyı imal eden dükkanların ve çeşitli restoranların bulunduğu çarşıdır. Kayseri’ye gelip bu çarşıya uğrayarak mantı yemeden ve hediyelik sucuk ve pastırma yaptırmadan buradan ayrılmak olmaz.

    Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi: Anadolu’nun ilk tıp merkezleri arasında gösterilen bu medrese ve şifahane Selçuklu sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 yıllarında kız kardeşi için yaptırılmıştır. Burası o dönemde şifa arayan insanların uğrak noktası haline gelmiştir. Ağır hastalığı bulunan birçok kişi buraya gelerek şifa bulmuş ve iyileşmiştir. Ayrıca bir medrese olması nedeniyle de dönemin önemli hekimlerini eğitmiş ve onları yetiştirmiştir. Selçuklu mimarisinin tüm örneklerini sergileyen Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi günümüzde Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak ziyaretçilerini beklemektedir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow