hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sülüklü Göl Nerede Ve Nasıl Gidilir? Hangi Şehirde? Sülüklü Gölün Büyüklüğü, Oluşumu Ve Özellikleri

    Sülüklü Göl Nerede Ve Nasıl Gidilir Hangi Şehirde Sülüklü Gölün Büyüklüğü, Oluşumu Ve Özellikleri
    expand

    Ülkemiz doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Türkiye'nin hemen hemen her coğrafyasında muhteşem güzelliğe sahip olan göller bulunmaktadır. Türkiye'nin en güzel gölleri arasında yer alan Sülüklü göl de o göllerden bir tanesidir. Sülüklü gölün ismini ilk defa duyan kişiler ise göl hakkında araştırma yapmaktadırlar. Sülüklü göl Bolu'da bulunan bir göldür. Bolu'nun turizmi açısından önem teşkil eder. Gölde yüzmek tehlikelidir. Balıkçılık faaliyetleri günümüzde devam etmektedir. Çevresinde pek çok endemik bitki türü yetişmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sülüklü göl tabiat parkı alanına çevrilmiştir. 2011 yılından önce koruma altına alınmış bir yer olarak belirlenen bu göl 2011 yılından sonra ise milli parklar tarafından tabiat parkı haline çevrilmiştir. Sülüklü göl çevresinde kampçılar için de alanlar bulunmaktadır. Kamp yapmak bu çevrede müsaittir. Pek çok kamp yapan kişiye rastlayabilirsiniz. Balık tutmak için ise yine bu gölü tercih edebilirsiniz. Gölde en çok olan balık ise sazan ve mercan balığıdır.

    Göl Mudurnu'da olsa da aynı zamanda Akyazı ile de sınırı vardır. Bundan dolayı bu göle ulaşmak için Akyazı'dan da direkt olarak ulaşım sağlamak mümkündür. Bolu'nun en ünlü doğal yerlerinden birisi olan Sülüklü göl Bolu'ya gelenlerin ziyaret ettiği doğal yerlerden birisidir. Ayrıca gölün çevresinde 180 adet çam ağacı bulunmaktadır. Bu çam ağaçlar oldukça yaşlıdır. Günümüze kadar bu çam ağaçları hiçbir hasar almadan gelmeyi başarmıştır. Göl geçmişte oldukça fazla sülüğe sahip bir göldü. Bundan dolayı bu göle sülüklü göl denildi. Günümüzde ise eskisi kadar sülük bulunmamaktadır.

    Sülüklü Göl Nerede?

    Sülüklü göl Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan bir göldür.

    Sülüklü Göl'e Nasıl Gidilir?

    Sülüklü göle gitmek için özel araç ya da toplu taşıma tercih edebilirsiniz. Sülüklü göl merkeze uzak bir konumda bulunur. Merkezden direkt olarak Mudurnu ilçesine giden pek çok otobüs bulunmaktadır Aynı zamanda dolmuşlar da yine bu göle gitmektedir. Merkezden kalkan otobüsler ya da dolmuşları tercih ederek toplu taşıma aracılığı ile bu göle ulaşabilirsiniz.

    Toplu taşıma yerine özel araç ile gelecek kişiler için de yine merkeze gelmeden bu göle gidebilirsiniz. Batı'dan gelecek olan yolcular için özel araç ile Mudurnu ilçesine merkeze girmeden devam ederek göle ulaşabilir. Mudurnu ilçesine gelen tabelaları takip ettikten sonra Sülüklü göle gitmek için bu noktadan itibaren navigasyon açarak hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Sülüklü Göl Hangi Şehirde?

    Sülüklü Göl Bolu şehrindedir.

    Sülüklü Gölün Büyüklüğü

    Sülüklü gölün büyüklüğü 6 hm karedir. Gölün yüzey rakımı 1070 metredir. Ayrıca gölün en derin noktası ise 25 metredir.

    Sülüklü Gölün Oluşumu

    Sülüklü göl heyelan set olan bir göldür. Bundan dolayı gölün oluşumunda heyelanlar etkili olmuştur. Yapılan araştırmaya göre sülüklü gölün oluşumu 300 sene önce oluşmuş olan depremler sonucunda oluştuğu tespit edilmiştir. Depremler sonucunda heyelanlar meydana gelmiş ve burada bir göl meydana gelmiştir. Kısaca sülüklü göl için tektonik hareketlerle oluşmuş bir göl diyebiliriz.

    Sülüklü Gölün Özellikleri

    - Sülüklü gölün suyu tatlı bir sudur.
    - Heyelan setli oluşan bir göldür.
    - Çıkış havzası bulunan bir göldür.
    - Sülüklü göl Sakarya nehrine akmaktadır.
    - Konumu itibari ile Karadeniz bölgesinde bulunur.
    - Akyazı, Mudurnu ve Göynük ilçelerine sınırı bulunur.
    - 809 hektarlık bir alana sahiptir.
    - Gölün çevresinde pek çok endemik bitki türü yetişmektedir.
    - 2011 yılında Sülüklü göl tabiat parkı alanına çevrilmiştir.
    - Göl trekking sporu için uygun bir göldür.
    - Sülüklü gölün çevresi ormanlık alanlarla kaplıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow