hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin 2-1 Avustralya MAÇ ÖZETİ

    Arjantin 2-1 Avustralya MAÇ ÖZETİ
    expand

    Katar 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Avustralya'yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, son 16 turunda karşılaştığı Avustralya'yı 2-1 mağlup etti. Tangocular'ın gollerini 35. dakikada Lionel Messi ve 57. dakikada Julian Alvarez kaydetti. Avustralya'nın tek golünü ise 77. dakikada Goodwin'in vuruşunda Enzo Fernandez kendi ağlarına gönderdi. Bu skorla turu geçen Arjantin, çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

    Arjantin formasıyla son kez Dünya Kupası'nda mücadele eden ve turnuvada şampiyonluk hedefleyen Lionel Messi futbolculuk kariyerinde 1000. kez sahaya çıktı. Dünyaca ünlü oyuncu müsabaka öncesinde büyük bir ilgi gördü. Tribünde bulunan taraftarlar ile birlikte foto muhabirleri Arjantinli yıldızın fotoğrafını çekmek için adeta birbiriyle yarışa girdi.

    Messi ailesi, Avustralya maçında Arjantinli yıldızı yalnız bırakmadı. Lionel Messi'nin eşiyle birlikte çocukları Thiago, Mateo ve Ciro tribündeki yerini aldı.

    MARADONA'YI GERİDE BIRAKTI

    Kariyerindeki 9. Dünya Kupası golünü Avustralya'ya atan Lionel Messi, 8 gollü Diego Armando Maradona'yı geride bıraktı. Arjantinli yıldız, Dünya Kupası tarihinde en fazla gol sevinci yaşayan ikinci Arjantinli futbolcu oldu. Arjantin formasıyla Dünya Kupaları'nda en çok gol atan futbolcu 10 gollü Gabriel Batistuta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow