hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekvador 1-2 Senegal MAÇ ÖZETİ

    Ekvador 1-2 Senegal MAÇ ÖZETİ
    expand

    2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda oynanan 3'üncü ve son maçların ardından Hollanda 7 puanla lider, Senegal ise 6 puanla 2'nci olarak son 16 turuna yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin düdük çaldı. Senegal, 44'üncü dakikada Ismaila Sarr'ın penaltıdan attığı gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 67'nci dakikada Ekvador, Moises Caicedo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. 70'inci dakikada Kalidou Koulibaly'nin golüyle Senegal, skoru 2-1 yaptı. 

    Karşılaşmada başka gol olmayınca Senegal sahadan 2-1 galip ayrılarak son 16 turuna adını yazdırdı. Ekvador'da Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia, 90 dakika sahada kaldı. Senegal'de ise Alanyaspor formasını terleten Famara Diedhiou süre almadı.

    Ev sahibi Katar ile Hollanda arasında Al Bayt Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gambiya Futbol Federasyonu'ndan Bakary Gassama düdük çaldı. Karşılaşmadan 2-0'lık skorla galip ayrılan Hollanda'ya 3 puanı getiren golleri 26'ncı dakikada Cody Gakpo ve 49'uncu dakikada Frenkie De Jong kaydetti. Bu sonucun ardından Hollanda, 7 puanla grubu lider bitirdi. Hollanda'da Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst, 82'nci dakikada Cody Gakpo'nun yerine oyuna dahil oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow