hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya tarih yazdı! İspanya büyük korku yaşadı

    Japonya tarih yazdı İspanya büyük korku yaşadı
    expand

    2022 Dünya Kupası E Grubu’nda oynanan 3’üncü ve son karşılaşmaların ardından Japonya 6 puanla grup lideri, İspanya ise 4 puan ve averajla 2’nci olarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. Almanya, Dünya Kupası'na veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Afrika Futbol Federasyonu’ndan Victor Gomes’in yönettiği karşılaşmanın ilk yarısını İspanya, 11’inci dakikada Alvaro Morata’nın attığı gol ile 1-0 önde tamamladı. 48’inci dakikada Japonya, Ritsu Doan’ın golüyle skoru 1-1’e getirdi. 51’inci dakikada Ao Tanaka’nın golüyle Japonya, 2-1 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Japonya, sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

    Bu sonucun ardından Japonya 7 puanla grubu lider; İspanya ise 4 puan ve averajla 2’nci sırada bitirerek son 16 turuna yükseldi. Almanya, Dünya Kupası'na veda etti.

    Almanya, turnuvaya veda etti

    Grubun aynı saatte başlayan bir diğer karşılaşmasında ise Kosta Rika ile Almanya, Al Bayt Stadı’nda karşılaştı. Karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan kadın hakem Stephanie Frappart düdük çaldı. Almanya, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmayı 4-2 kazanmasına rağmen grubu 4 puan ve averajla 3’üncü sırada bitirerek Dünya Kupası’na veda etti. Almanya’nın golleri 10’uncu dakikada Serge Gnabry, 73 ile 85’inci dakikalarda Kai Havertz ve 89’uncu dakikada Niclas Füllkrug’dan geldi. Kosta Rika’nın gollerini ise 58’inci dakikada Yeltsin Tejeda, 70’inci dakikada kendi kalesine Manuel Neuer kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan bugün oynanan karşılaşmaların ardından son 16 turunda Japonya-Hırvatistan, Fas-İspanya eşleşmeleri oluştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow