hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polonya 2-0 Suudi Arabistan MAÇ ÖZETİ

    Polonya 2-0 Suudi Arabistan MAÇ ÖZETİ
    expand

    Katar 2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Polonya, Suudi Arabistan'ı 2-0 mağlup etti. Lewandowski'nin Dünya Kupaları'ndaki ilk golünü attığı maçta Suudi Arabistan adına Al Dawsari bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kupası'na Arjantin'i devirerek flaş bir başlangıç yapan Suudi Arabistan, ele geçirdiği avantajı Polonya karşısında kaybetti. Suudi Arabistan'da Al Dawsari'nin penaltı kaçırdığı maçta Polonya sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı ve puanını 4'e yükselterek liderliği ele geçirdi. Suudi Arabistan ise 3 puanda kaldı.

    ZIELINSKI ÖNE GEÇİRDİ

    Polonya'nın 3 pasla Suudi Arabistan kalesine geldiği pozisyonda Robert Lewandowski, kaleciden sıyrılırken açısını kaybetti. Tecrübeli forvetin geriye çıkardığı topu Piotr Zielinski sert bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

    ARJANTİN KAHRAMANI DAWSARİ PENALTI KAÇIRDI

    Mücadele Polonya'nın üstünlüğüyle devam ederken Suudi Arabistan ilk yarının son dakikalarında penaltı kazandı. Arjantin maçında galibiyet golüne imza atan Al Dawsari'nin vuruşunu 45+1. dakikada kaleci Szczesny kurtardı. Tecrübeli kaleci dönen topu tamamlamak isteyen Al Burayk'ın vuruşunda da topun ağlara gitmesine izin vermedi.

    LEWANDOWSKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

    Ulaştığı gol rakamlarıyla Avrupa futbolunu sallayan Polonyalı golcü Robert Lewandowski, kariyerindeki ilk Dünya Kupası golünü Suudi Arabistan'a attı. 82. dakikada sahneye çıkan 34 yaşındaki golcü skoru 2-0'a getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow