hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Portekiz 3-2 Gana MAÇ ÖZETİ

    Portekiz 3-2 Gana MAÇ ÖZETİ
    expand

    Dünya Kupası'nın iddialı ekiplerinden Portekiz, 2022 Katar'da H Grubu'ndaki ilk maçında Gana'yı 3-2 yendi. Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası tarihinde 5 farklı turnuvada da gol atmayı başaran ilk ve tek oyuncu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    974 Stadyumu'nda Amerika Birleşik Devletleri Futbol Federasyonu'ndan Ismail Elfath'ın yönettiği maçta Portekiz'in gollerini 65'te penaltıdan Cristiano Ronaldo, 78'de Joao Felix ve 80'de Rafael Leao kaydetti. Gana'nın golleri ise 73'te Andre Ayew ve 89'da Osman Bukari'den geldi.

    Bu sonuçla Portekiz grupta ilk maçların ardından 3 puanla liderlik koltuğuna otururken, puansız Gana ise son sırada kaldı.

    Karşılaşmanın 65'inci dakikasında penaltıdan kaydettiği gol ile takımını 1-0 öne geçiren Cristiano Ronaldo, bir rekora daha imza attı. Portekizli yıldız, 5 Dünya Kupası'nda da gol atan ilk futbolcu oldu. Portekiz'le ilk olarak 2006 Dünya Kupası'nda sahneye çıkan Ronaldo; 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarında da rakip fileleri sarsarak 5 Dünya Kupası'nda gol atan ilk ve tek futbolcu olmayı başardı.

    Grubun diğer maçında Uruguay ile Güney Kore 0-0 berabere kaldı.

    Portekiz'in H Grubu ikinci maçındaki rakibi Uruguay olacak. Gana ise Güney Kore ile karşı karşıya gelecek. Müsabakalar 28 Kasım Pazartesi günü oynanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow