hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ülkeler belli oldu! Katar'daki Dünya Kupası ne zaman oynanacak?

    2022 Dünya Kupasına katılmayı garantileyen ülkeler belli oldu Katardaki Dünya Kupası ne zaman oynanacak
    expand

    2022 Dünya Kupası, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek. Katar'daki sıcaklık nedeniyle ilk kez yaz mevsiminde düzenlenmeyecek ve futbol takımlarının fikstür arasına girecek olan Dünya Kupası için son biletler sahiplerini buluyor…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 FIFA Dünya Kupası grup kuraları, 1 Nisan 2022’de Katar’ın Doha şehrinde çekilecek.

    Her gün 4 maç oynanacak turnuvada 12 günde grup aşaması tamamlanacak. 3-6 Aralık tarihlerinde son 16 turu, 9-10 Aralık’ta çeyrek, 13-14 Aralık’ta ise yarı final maçları oynanacak.

    Final maçı ise 18 Aralık 2022’de. 2022 Dünya Kupası finali, Lusail şehrindeki 80 bin kişilik Lusail Stadyumu’nda düzenlenecek. 17 Aralık 2022’de Khalifa Uluslararası Stadyumu’nda ise üçüncülük maçı oynanacak.

    İşte şu ana kadar Dünya Kupası'nı garantileyen takımlar

    Katar, Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Uruguay, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, Sırbistan, İran, Güney Kore, Japonya, Suudi Arabistan, Kanada, Gana, Senegal, Polonya, Portekiz, Kamerun, Tunus, Fas.

    24 Mart’ta oynanması planlanan İskoçya-Ukrayna yarı final mücadelesi ise FIFA’nın kararıyla haziran ayına ertelendi. Bu eşleşmenin galibi Galler ile karşılaşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow