40 yaşındaki James Milner, Premier Lig tarihine geçti

Brighton & Hove Albion forması giyen James Milner, Premier Lig tarihinde en çok maça çıkan futbolcu unvanını ele geçirerek unutulmaz bir rekora imza attı.
Profesyonel kariyerine 2002 yılında Leeds United ile başlayan 40 yaşındaki Milner, kariyerinin 24. yılında bu başarıyı yakaladı. 21 Şubat 2026 Cumartesi günü Gtech Community Stadium'da oynanan Brentford deplasmanında ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli orta saha, Premier Lig'deki 654. maçına çıktı ve Gareth Barry'nin 653'lük rekorunu geride bıraktı.
Maç öncesi stadyumda duyurulan rekor anonsu üzerine hem Brighton taraftarları hem de ev sahibi Brentford seyircileri ayakta alkışladı. Milner, oyundan çıktığında da aynı coşkuyla alkışlandı.
BRIGHTON OYUNU GALİBİYETLE TAÇLANDIRDI
Brighton, Diego Gomez (30') ve Danny Welbeck'in (45+1') golleriyle rakibini 2-0 mağlup ederek galibiyete uzandı. Bu sonuç, teknik direktör Fabian Hürzeler yönetimindeki ekibin galibiyet hasretine son verirken, Milner'ın rekoru daha da anlamlı kıldı.
KARİYERİNDE 3 PREMIER LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR
Leeds United, Newcastle United, Aston Villa, Manchester City, Liverpool ve Brighton'da forma giyen Milner, Premier Lig'de toplam 654 maça çıktı. Bu maçların 230'unu Liverpool, 147'sini Manchester City formasıyla oynadı. Tecrübeli futbolcu, kariyeri boyunca 3 Premier Lig şampiyonluğu (Manchester City ve Liverpool ile), Şampiyonlar Ligi, FA Cup, Lig Kupası gibi pek çok kupa kazandı.
Premier Lig tarihinin en çok forma giyen isimleri şöyle sıralanıyor:
James Milner: 654
Gareth Barry: 653
Ryan Giggs: 632
Frank Lampard: 609
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


FENERBAHÇE PLAY OFF MAÇ TARİHİ | Fenerbahçe - Lyon Maçı Ne Zaman, Hangi Gün? FB Şampiyonlar Ligi Play Off Maçı İçin Geri Sayım!

PSG ASTON VILLA MAÇI CANLI İZLE TRT 1 ŞİFRESİZ | Avrupa'nın İlk Kupası Sahibini Buluyor! UEFA Süper Kupa Finali PSG - Aston Villa Maçı Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın vefat eden annesin cenazesi defnedildi

Galatasaray’ın Batrakov transferinde kritik gelişme: Genç yıldız kulübüne rest çekti

Fenerbahçe, Romelu Lukaku transferini beklenenin çok altında tamamladı