hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1000 liraya iPhone tuzağına hala düşenler var

    1000 liraya iPhone tuzağına hala düşenler var
    expand
    KAYNAKAli Yavuz Şahin

    iPhone ister misiniz, hem de 1000 liraya! Bundan birkaç sene öncesinde, bazı televizyon kanallarında, özellikle de gece saatlerinde reklamlar başlar ve “Piyasada …. fiyata, ama bizde … fiyata. Başka yerde bulamazsınız. Bu özel kampanyayı kaçırmayın!” tipinde kampanyalar olurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii ki bu reklamlarda satılan telefonlar, belirtildiği gibi orijinal değil, yan sanayi telefonlar olurdu. Bu tuzağa düşen pek çok kişiyi haber bültenlerinde izledik. Hatta telefon yerine armut, salatalık, tabak takımı kargosu alanlar da oldu.

    Günümüzde ise özellikle Instagram başta olmak üzere, bazı sosyal medya platformlarında “Ucuza telefon, ucuza iPhone ” temalı reklam paylaşımlarını görebilmek mümkün. Tabii yalnızca telefon değil, akıllı saat, tablet ve bilgisayar reklamları da bulunuyor. Hepsinin ortak noktası da ” ucuz fiyat ” ibaresi.

    1000 liraya iPhone olur mu?

    Şunu söylemek gerekir ki bir ürünün resmi fiyatı bellidir. Farklı mağazalarda da fiyatlar ufak tefek artışlar ya da azalışlar gösterebilir. Eğer bir kampanya var ise, bunu firmanın kendisi ya da büyük bir satış ağı duyurur, sonra da gerçekleştirir. Normalde 5 bin liraya satılan bir ürünün bir Instagram sayfasında ya da bir Facebook sayfasında 2 bin liraya satılması pek olası değildir. Dolayısıyla işin işinde bir iş vardır ve mağdur olmamak için böyle heyecanlara bulaşmamanızı öneririz. olmaz!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone 12 bekleyenlere kötü haberimiz var…

    Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insanlardan sonra teknolojiyi ve üretim hattını da etkilemeye başlamıştı. Bu salgının şimdi de Cupertinolu teknoloji devi Apple’ı etkileyeceği ortaya çıktı. Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 modelleri hakkında bugün Wall Street Journal’dan ilginç iddialar geldi.

    Wall Street Journal’ın raporuna göre; yeni iPhone modellerinin üretimi Temmuz – Eylül aylarında başlayacak. Normalde Mayıs – Haziran aylarında üretime başlayan Apple, salgından dolayı yeni modellerinin çıkışını erteleyecek gibi görünüyor. Yeni modellerin üretimine normalden 1 ay daha geç başlayacak olan Apple’ın satışta da bir aylık sarkma yaşayacağı söyleniyor.

    Ekim ayında satışa sunulması beklenen yeni modellerin en erken Kasım ayında raflardaki yerini alması öngörülüyor. Türkiye’yi uzun zamandır 2. etapta yeni ürünlerinin sevkiyatını gerçekleştiren Apple, muhtemelen 2021‘in Ocak ayında iPhone 12’leri ülkemizde satışa sunacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow