hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1998 OR2 göktaşı dünyaya teğet geçti

    1998 OR2 göktaşı dünyaya teğet geçti
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    2020 yılı sadece ülkemiz için değil dünya için de felaket bir şekilde ilerliyor. Depremler, ekonomi, ölümler, günlerce süren yangın ve 1 milyardan fazla hayvanın ölümü, savaşlar, düşen uçaklar, çekirge istilası, coronavirüs… daha birçok olayı da sıralayabiliriz, ancak bunlar sıradan veya daha önceki yıllarda da yaşandı diyebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 yılı için birçok kehanet dahi ortaya atılmıştı ve 2020 yılı sosyal medyada da uzun süre gündeme oturmuştu. Son olarak bunlara dünyaya göktaşı çarpabilir iddiaları felaketlerin sonuncusu gibi gözüküyordu.

    Ancak rahatlatan resmi açıklama NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından yapılmıştı. Bu durumun detaylarına gelecek olursak geçtiğimiz günlerde 2.4 kilometre çapındaki 1998 OR2 göktaşı adlı asteroidin dünyaya yakın bir şekilde geçeceği söylenmişti, bazı NASA çalışanlarının dünyaya düşük de olsa dünyaya çarpabilme ihtimalinin olduğunu söylemesi ile basında da sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı.

    NASA yetkilileri tekrar bir açıklama yapmış 6.4 milyon kilometre yakınından geçip uzay boşluğundaki rotasına devam edeceği söyledi. Bu sabah saatlerinde de göktaşı dünyayı teğet geçti.

    Akıllarda yeni bir soru işareti bıraktı

    Bu açıklamadan sonra her ne kadar içimiz rahatlasa da akıllarda farklı soru işaretleri bıraktı. Olası bir göktaşı çarpma ihtimaline karşı dünya ne kadar hazırlıklı. Bu soru yaşanan felaketlerin korkusuyla yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NASA çalışanlarından Dr.Joseph Nuth dünyanın rotasına girebilecek sürpriz bir göktaşına karşın dünyanın şu an bunu önleyecek bir teknolojisinin olmadığını dile getirdi. Bu ihtimaline karşın uzaya bu görev için tam donanımlı yeni bir uzay aracının gönderilmesi gerektiğini söyledi. Eğer yeterli ödenek ayrılırsa 1 yıl içinde hazır olunabileceğini söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow