hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 FIFA Dünya Kupasına özel akıllı saat

    2018 FIFA Dünya Kupasına özel akıllı saat
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    2018 FIFA Dünya Kupası turnuvasının başlamasına az bir süre kala, turnuvada görev alacak hakemlerin kullanacağı saat belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan anlaşma sonucunda Hublot şirketi, Android Wear işletim sistemli yeni akıllı saatlerini hakemlere tahsis edecek. Üzerinde en çok durulan konu ise, gol çizgisi teknolojisi olacak.

    2018 FIFA Dünya Kupası, 14 Haziran’da Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak maçla başlayacak. Ne yazık ki bu turnuvada da ülkemiz Türkiye yer almıyor. Turnuvanın favorileri olarak ise Almanya, Brezilya ve İspanya gibi devler gösteriliyor. Hublot tarafından hazırlanan ve hakemlerin kullanacağı saatin tam ismi The Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia olarak belirtildi. Turnuvaya özel bir arayüzü bulunan bu akıllı saat, turnuvada kullanılacak gol çizgisi teknolojisine de destek verecek. Böylelikle topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda daha kolay karar verilebilecek.2018 FIFA Dünya Kupası 'nda hakemler bu özel akıllı saatleri kullanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Titanyum bir gövdeye sahip olan saat, Android Wear işletim sisteminin üzerine inşa edilmiş. Bazı özelliklerini sıralamamız gerekirse:

    400×400 çözünürlüklü Amoled ekran

    Intel Atom Z34XX işlemci

    512MB RAM

    410mAh pil

    Bluetooth 4.1

    802.11n Wi-Fi

    NFC ve GPS.

    Hakemler kullanacak dedik ama isterseniz siz de bu saate sahip olabilirsiniz. Sınırlı sayıda üretilen saatin fiyatı ise 5200 dolar olarak belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow