hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 iPhone modelleri beklenenden geç çıkabilir

    2018 iPhone modelleri beklenenden geç çıkabilir
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Apple’ın 2018 iPhone modelleri için tasarladığı A12 yonga setlerinin üretimi durmuş durumda. Görünen o ki yeni modeller biraz gecikebilir. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilindiği üzere Apple, akıllı telefon ve tabletlerinde kullandığı yonga setlerini kendisi tasarlıyor. Fakat tasarlanan bu yonga setlerinin seri üretimi TSMC tarafından yapılıyor. Yani Apple’ın kendi yonga setini geliştirecek imkanı olsa da seri üretim için fırsatı yok. Aynı durum 2018 iPhone modelleri için de geçerli.

    Dünyanın en büyük yonga seti üreticilerinden biri olan TSMC, genel itibari ile pek çok üretici ile temas halinde. Fakat Tayvanlı şirketin en büyük müşterisinin Apple olduğunu söylemek, pek de yanlış olmayacaktır.

    TSMC, şu aralar 2018 iPhone modelleri için geliştirilen A12 yonga setlerinin üretimiyle meşgul. Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan bir aksilik tüm üretimin durmasına neden olmuş durumda. TSMC bilgisayarlarına kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından yapılan saldırılar sonucu A12 çiplerine ait üretim bandı tamamen durmuş durumda.

    Henüz bazı bilgisayarlardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ve üretimin tam kapasite ile devam etmediği rapor edilmiş.

    Kısaca özetlemek gerekirse, şimdilik A12 çiplerinin üretimi askıya alınmış diyebiliriz. Bu durumun 2018 iPhone modelleri çıkış tarihine olumsuz bir etkisinin olup olmayacağı ise henüz netleşmiş değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer bir gecikme olacaksa da bu muhtemelen telefonun tanıtım tarihi  ya da ABD çıkış tarihini etkilemeyecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow