hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 siber güvenlik yılı olarak değerlendirilecek

    2022 siber güvenlik yılı olarak değerlendirilecek
    expand

    Büyük bir atak yapması beklenen 2022 siber güvenlik yılı bilgisayar korsanlarını bile heyecanlandırıyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan bazı vakalar siber güvenliğin çok daha fazla önemsenmesi gerektiğini gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel çapta 2021 yılında birçok farklı siber saldırı gerçekleşti.Siber saldırılara baktığımızda bu yılın en fazla dikkat çeken siber saldırılarının mobil alandan geldiğini görüyoruz. Mobil casus yazılımlar giderek daha fazla artış gösteriyor. Kötü niyetli insanlar uygulamayı kullanan kişilerin verilerine erişebiliyor. Aynı zamanda akıllı telefonlar üzerinden çeşitli kripto madencilik faaliyetleri yürütüyorlar.

    Önümüzdeki yıl en fazla konuşacak konulardan birisi muhtemelen mobil güvenlik alanı olacak. Ayrıca Microsoft ile ilgili yapılan birçok saldırı yine 2022 yılının en önemli konuları içerisinde yer alacak gibi görünüyor. Microsoft Azure bile siber saldırıya uğramıştı.

    Siber güvenlik alanında yatırımların giderek daha fazla artacağı tahmin ediliyor. Ağustos ayına kadar yatırım şirketleri siber güvenlik markalarına yaklaşık olarak 11,5 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi. Geçen yıl ile kıyaslandığında bu rakamın 2 kat daha fazla artmış olduğu görülüyor. Sadece bu bile siber güvenliğin 2022 yılında ne kadar önemli hale geleceğini gösteriyor.

    2022 siber güvenlik yılı olarak adlandırılmakla birlikte aynı zamanda tedirginlikler yılı olacak. Devasa şirketler siber güvenlik orduları kurarken mücadelenin devletler boyutunda devam edeceği tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow