hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4.5G'nin ardından yüksek fatura gelirse yapmanız gerekenler

    4.5Gnin ardından yüksek fatura gelirse yapmanız gerekenler
    expand

    GSM operatörleri 1 Nisan itibariyle kullanıcılarına 4.5G hizmetini sunmaya başladı. 3G’ye nazaran 10 kat daha hızlı bağlantı imkanı sağlayacak olan 4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı ise ilk fatura gelmeden tam olarak anlaşılamayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tüketicilere “faturaya dikkat” derken, tüketicilere bir uyarı da hukukçulardan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu tür geçiş dönemlerinde kullanım detayları ve fatura bedellerinde karışıklıkların, taraflar arasında anlaşmazlıkların olabildiğinin altını çizen Avukat Cevat Kazma, tüketicilere faturalarını, özellikle de data kullanımlarını detaylı incelenmelerini önerdi.

    Operatörlerin, mobil uygulamaları ve online işlem merkezleri üzerinden data kullanımlarını tüm detaylarıyla paylaşmasının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin bu detayları döküm olarak da talep edebileceğini açıkladı.

    Kota Aşımı Olmadan Tüketiciye Haber Vermek Yasal Zorunluluk!

    Kullanılan paketlerde kota aşımı söz konusu ise operatörün tüketiciye haber vermek zorunda olduğunu ifade eden Cevat Kazma, tüketicilerin faturada sürprizle karşılaşmaması adına fatura limitlerini belirleyebileceğini belirtti.

    Akıllı cep telefonundan kaçış mümkün mü?

    Faturada Hata Varsa Ne Yapılmalı?

    “Faturalarda hatalı bir durum görülürse önce operatör ile iletişime geçilmeli” diyen Avukat Cevat Kazma, çözüm alınamazsa Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurulması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4.5G’ye geçiş yapmak zorunlu değil. Dileyen tüketiciler mobil cihazlarında 3G hizmeti almaya devam edebilecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow