ChatGPT insanları sorduklarına pişman ediyor

ChatGPT, kullanıcıların hastalıklarla ilgili kaygılarını gidermek ve uzmanlara yönlendirmek yerine onları derin bir takıntıya sürüklüyor.
Yapay zeka birçok kişinin nevrozunu tehlikeli şekilde besliyor. İngiltere’de yaşayan 46 yaşındaki George Mallon’un hikayesi bu durumun ciddiyetini ortaya koyan cinsten. Kan testlerinde şüpheli bulgulara rastlayan Mallon, çareyi ChatGPT ile dertleşmekte bulmuş. Ancak AI aracı onu rahatlatmak yerine kanser olabileceğini söyleyerek korku dolu bir ruh haline itmiş.
Mallon bir süre ekran başında hareketsiz kaldığını söylerken, “ChatGPT beni bir anda korku ve karanlığın içine attı. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyette verdiği cevaplara baktım” dedi. Yapılan detaylı testler sonucu Mallon’un kanser olmadığı anlaşıldı. Ancak Mallon, ChatGPT’nin bir sınırlandırmaya sahip olmamasından dolayı şikayetçi.
Diğer yandan terapistler de giderek artan yapay zeka psikozu eğiliminden oldukça endişeli. Hastaların sürekli yapay zekadan onay beklemesi, takıntıları tedavi etmeyi büyük ölçüde zorlaştırıyor. Psikolog Lisa Levine, anlık ve kişiselleştirilmiş cevapların internette hastalık aratmaktan çok daha fazla bağımlılık yaptığını belirtiyor.
Aynı zamanda ciddi bir zihinsel kriz riski de var. Sohbet botlarıyla uzun süre konuşan özellikle genç yaştaki kullanıcıların gerçeklikle bağının koptuğu olaylar yüzünden OpenAI’ya ardı ardına davalar açıldı. Tüm bu tehlikelere rağmen şirket, kullanıcıların tıbbi belgelerini doğrudan sisteme yükleyebileceği ‘ChatGPT Health’ modelini geçtiğimiz haftalarda kullanıma sundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


ROBLOX AÇILACAK MI? Roblox erişim engeli kaldırıldı mı, ne zaman açılacak?

İOS 27 GÜNCELLEMESİ ALACAK İPHONE TELEFON MODELLERİ: iPhone 11 iOS 27 güncellemesi alacak mı?

İOS 27 ALACAK TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ? İOS 27 hangi telefonlara gelecek?

DİSCORD AÇILACAK MI? Discord ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu'dan Discord açıklaması!

Geçtiğimiz yıl teknoloji dünyasında fırtınalar estirmişti: DeepSeek yeniden sahnede! Yeni modelini tanıttı…
