hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleneksel televizyonculuk internet televizyonculuğuna mı kayıyor?

    Geleneksel televizyonculuk internet televizyonculuğuna mı kayıyor
    expand

    Ekranın artık sadece televizyondan ibaret kalmayarak, bilgisayar, tablet ve cep telefonu yüzeyine dönüşmesiyle ve internet kullanımının artması ile birlikte izleme alışkanlıkları da bu doğrultuda değişmeye başladı ve ekranda bir şey izleme kontrolünü sadece kumanda ile sağlayabilen televizyon, internette aradıkları her şeye anında ulaşabilerek büyüyen yeni nesil için artık yetersiz kalmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haber: Tuğçe Gürkaya

    Günümüzde herhangi bir dizinin başlama saatini beklemek özellikle gençlerin ve yoğun tempoda çalışan birçok kişinin ayak uydurmakta oldukça zorlandıkları bir hal aldı. DVR ( Dijital Video Kaydedici) sisteminin sadece televizyonda yayınlanan dizileri kaydedip yine istenilen zamanda televizyondan izletebilmesi de artık bunun için yeterli kalmıyor. Kişiler izlemek istedikleri içerikleri ne zaman, nerede ve ne şekilde tüketeceklerine kendileri karar vermek istiyorlar. İçerik izleme özgürlüğü, geleneksel televizyonun insanlara sunduğu kumanda kontrolünden çok daha fazlasını gerektiriyor. İnternet televizyonları ise kişilerin izlemek istedikleri dizi ya da filmleri istedikleri zaman, istedikleri cihazdan anında kullanıcıları ile buluşturarak bu ihtiyacı karşılamış oluyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternet Televizyonculuğunun Dijital Reklam Yatırımlarına Etkisi

    IAB Türkiye, 2022 yılında Türkiye'de dijital reklam yatırımlarının televizyonu geçeceğini öngörüyor. Dijital reklam yatırımlarında 2011’den bu yana devam eden düzenli artış, bu tahminin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu ortaya koyuyor.

    TGI Mart 2016 – Şubat 2017 dönemi verilerine göre de Türkiye’de 15 yaş üstü kitlenin günlük ortalama televizyon izleme süresi yaklaşık 3 saat. IAB’nin Türkiye dahil 18 ülkeyi kapsayan araştırması ise, Türkiye’deki cep telefonu kullanıcılarının yüzde 20’sinin günde 6 saatten fazla bir süre telefonuyla etkileşim halinde olduğunu gösteriyor.

    Hizmetlerini internet üzerinden sağlayan internet televizyonları da müşterilerini geneleneksel televizyonculukta kullanılan pazarlama stratejilerinden daha yoğun olarak dijital pazarlama kanalları üzerinden kurarak interneti aktif olarak kullanan potansiyel müşterilerine direkt ulaşabiliyorlar. Bu şekilde, sahip oldukları dizi ya da filmlerin türleri ne ise direkt ilgili hedef kitleye gitmiş oluyorlar ve  ellerindeki dijital pazarlama bütçelerini sadece potansiyel müşterileri için harcamış oluyorlar. Ulaşmak istedikleri uygulama indirme rakamlarının, izleme sayılarının, ya da üyeliklerinin ne kadara mal olduğunu hesaplayarak bir sonraki içerik planlamalarını ve pazarlama hamlelerini de bu doğrultuda gerçekleştirerek çok daha emin adımlarla ilerleyebiliyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin İlk İnternet Televizyonu BluTV

    Türkiye’deki internet televizyonculuğuna olan ihtiyacı fark eden BluTV, Doğan Holding çatısı altında 23 Ocak 2016 yılında internet bağlantısı ile mobil cihazlar, bilgisayarlar, akıllı televizyonlar ve tabletler üzerinden hizmet verebilen; taahhütsüz, reklamsız ve kurulumsuz bir internet televizyonu olarak kuruldu. İlk 7 gün ücretsiz deneme avantajı ile BluTV’ye üye olarak;

    • Reklamsız ve tek parça olarak televizyon yayınından hemen sonra Kanal D’de yayınlanan tüm dizileri,
    • Yeşilçam filmlerinden, festival filmlerine kadar yüzlerce filmi,
    • The Young Pope, The Handmaid’s Tale, Gomorrah, Midnight Sun gibi bir çok yabancı diziyi,
    • Planet Earth, The Putin Interviews gibi belgeselleri
    • BluTV’nin son bir senedir kullanıcıları ile buluşturduğu özel yapımları olan Masum, Sahipli, Çalınmış Hayatlar, 7 Yüz, Sıfır Bir- Bir Zamanlar Adana’da (3.sezon) dizilerini izleyebilirsiniz. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow